Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1583

Hi havia motius per votar no al pressupost de 2021 de l'Ajuntament, però pensam que les negociacions importants tendran lloc l'any que ve amb motiu dels canvis que tendran lloc"

Més per Capdepera es va abstenir en la votació del pressupost 2021 que va presentar l'equip de govern. El nostre vot no és decisiu ja que la majoria PSOE-PI-Grup no necessita de ningú més.

Els aspectes positius del Pressupost de l'any 2021 se centren bàsicament en una quantia acceptable per al Projecte Millora i en la incorporació d'una suma, pensam que insuficient, per ajudar a empreses.

Moltes de les peticions realitzades per Més per Capdepera no han estat incloses, com ara més diners per a microempreses i autònoms, un pla d'ajuda i promoció del producte local, partides específiques de manteniment per a Canyamel i sa Font de sa Cala, la reducció de la partida per a grups polítics o un escalonament en l'augment de la taxa de fems, entre d'altres.

 Crida l'atenció la inexplicable reducció de les partides dedicades a manteniment (clavegueram, enllumenat públic, aceres, asfalt, camins rurals, etc.), malgrat que els ingressos siguin quasi els mateixos que l'any passat. Tampoc hi ha, com és habitual, cap pla per a treballar en la diversificació econòmica, encara que sigui de forma tímida i en la mesura de la disponibilitat que té un ajuntament. Aquest darrer és un aspecte que sembla no interessar gaire.

Dit això, el cert és que aquest pressupost patirà multitud de modificacions i incorporacions de romanents al llarg de l'any 2021. Estam parlant de devers dos milions d'euros que, segons l'equip de govern, serà la quantitat que quedarà del 2020, així com de les més que probables modificacions de crèdit que tendran lloc per la impossibilitat de celebrar esdeveniments, fires i festes a causa de la Covid 19. En aquest sentit cal recordar que el pressupost de fires i festes és el mateix de l'any passat i que ateses les circumstàncies per ventura hauria estat millor dedicar-ne una part a altres necessitats. Tant de bo ens equivoquem i que després de Pasqua poguem fer tots vida normal, però ja hi ha ajuntaments que estan suspenent festes a celebrar en el mes de maig de 2021.

 En conseqüència, Més per Capdepera creu que l'any que ve hi haurà l'oportunitat de negociar i acordar el destí de bona part d'aquests diners que s'incorporaran o que passaran d'una partida a una altra, com ara la quantitat que es dedicarà a petites empreses i autònoms. Tenim moltes propostes i idees per a aquest municipi, que esperam siguin escoltades. El tarannà d'aquest equip de govern no convida a l'optimisme sobre la possibilitat d'un consens general, però pensam que al llarg de l'any que ve aquesta abstenció s'haurà de concretar en un recolzament o en una oposició a mesura que el pressupost pateixi tots aquests canvis.

 

                                                                       Més per Capdepera