Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2089

Ja ha passat mig any des que es va consensuar en un Ple que s'intentaria salvar la part alta del Far, però a dia d'avui l'equip de govern no ha lliurat a la resta de partits la taxació dels terrenys



En un Ple del passat mes de febrer, els partits que formam l'Ajuntament de Capdepera vàrem consensuar que es demanaria una taxació de les parcel·les de la part alta del Far amenaçades per la construcció de diversos xalets. I que un cop que es tengués aquesta taxació es demanaria l'ajuda del Govern i del Consell per comprar-les i, en definitiva, per evitar que un dels llocs més emblemàtics del nostre municipi sigui urbanitzat.

Doncs bé, han transcorregut sis mesos des d'aquell acord i a dia d'avui el Batle encara no ha lliurat a la resta de partits la taxació que s'havia de comanar, que és la primera passa per després intentar aconseguir ajuda supramunicipal. Més per Capdepera ha reclamat aquesta taxació en multitud d'ocasions: en els plens posteriors, per via interna, etc., però no ha obtingut cap resposta. Sembla que estaria feta però no es fa arribar a l'oposició.

La primera opció per aconseguir ajudes, tot i que difícil, a causa de les despeses extraordinàries per la Covid-19, era la convocatòria de l'Ecotaxa. En tot cas, ja no hi som a temps. Mentrestant, les portes a altres possibles ajudes del Govern i del Consell es van tancant. Tampoc sabem en quin estat es troba la tramitació de les llicències demanades pels propietaris per a construir-hi, però ens temem que puguin estar en un punt de no retorn.

A Més per Capdepera, a dia d'avui som pessimistes pel que fa a evitar la urbanització de les proximitats del Far. No veim en l'equip de govern de l'Ajuntament un gran interès en l'assumpte i començam a pensar que aquell consens va ser una rentada de cara davant la pressió ciutadana.

Cal recordar, en qualsevol cas, que l'opció inicial que va proposar Més per Capdepera era la de desclassificar directament els terrenys i després reclamar l'ajuda de les institucions supramunicipals. La construcció d'habitatges unifamiliars a dalt de tot de la muntanya, just a tocar de la carretera que arriba al Far, seria un atemptat paisatgístic de primer ordre i la pèrdua d'un dels espais amb més caràcter que ens queden. Per tant, seguirem reclamant la seva protecció per totes les vies.

Lamentam la falta d'iniciativa que sembla imperar en aquest i altres assumptes del dia a dia de l'Ajuntament. Reclamam que es posin les piles, posin a disposició de la resta de partits la taxació de les parcel·les i es consensui una estratègia per evitar la construcció d'aquesta zona privilegiada.

 

Més per Capdepera