Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1808
”La darrera cacicada del batle Fernàndez, una més, és la de posar els plens de l'Ajuntament els matins a les 09'30 hores, i a més anunciar-ho per les xarxes socials sense que s'hagi votat”













En els darrers 40 anys de democràcia a Capdepera els plens municipals sempre s'havien fet cada mes a les 20 hores. A l'inici d'aquesta legislatura el batle va decidir eliminar la meitat dels plens i pujar-se el sou 10.000 € anuals. Ara, els plens que encara es fan, les passarà a les 09'30 del matí per complicar l'assistència a alguns membres de l'oposició. Aquest és en aquesta legislatura el tarannà del Sr. Fernàndez i de l'equip de govern.           

En el ple extraordinari del dimecres 22 de juliol l'equip de govern duia una proposta per fer els plens a les 09'30 h del dematí. Intentaven convèncer l'oposició a canvi d'oferir un ple cada mes, com ja hi havia la legislatura passada. Més per Capdepera va dir que mai votarà a favor de fer-los els matins ja que l'únic que pretén aquest canvi és dificultar l'assistència als membres de l'oposició, a banda que l'oferta de fer un ple cada mes no és cap prerrogativa ni regal. Durant els 40 anys de democràcia a Capdepera els plens sempre s'havien fet cada mes fins que aquest equip de govern, en una altra cacicada, en va eliminar la meitat.

 Des de Més havíem proposat com a horari de consens les 17 o les 18 hores del capvespre, una vegada al mes. La resposta del batle, amb la prepotència i arrogància que el caracteritzen, va ser la d'amenaçar de fer-los els matins i només un cop cada dos mesos, deixant el punt damunt la taula i manifestant que el duria al pròxim ple. A les preguntes de l'oposició va dir que no tenia cap motiu per prendre aquesta decisió. Fa pocs dies ja ha anunciat a les xarxes socials de la institució -la de tots- que es faran cada dos mesos a les 09'30 h sense ni tan sols haver-se votat.

 No és la primera decisió del batle per carregar-se els consensos democràtics a Capdepera. Cal recordar que els primers acords de l'actual legislatura varen ser l'augment del sou del batle en 10.000 €, fixant-lo en 53.000 € anuals, un dels cinc sous més alts de batles de Mallorca tot i ser un municipi d'11.000 habitants, i la reducció dels plens municipals a cada dos mesos. Per tant, atesa la deriva de l'equip de govern, no ens ve de nou aquesta decisió.

 Des de Més per Capdepera tenim clar que aquesta decisió persegueix dos objectius: el primer, dificultar la tasca de control dels membres de l'oposició, la majoria dels quals fan feina els dematins i per molt que puguin demanar permís a les seves empreses tendran dificultats per acudir-hi, sobretot durant la temporada turística. També suposa posar traves a la participació ciutadana doncs serà més complicat per als veinats i associacions el poder acudir a presenciar els plens.

 El segon objectiu és lliurar els regidors de l'equip de govern de l'obligació d'haver d'anar els horabaixes als plens, fora del seu horari laboral habitual. Al llarg d'aquests darrers 40 anys els regidors de l'equip de govern han tengut la seva dedicació com a regidors i a més han acudit sense cap problema als plens que es feien a les 20 hores. Quina feina fan els regidors d'aquest equip de govern que no poden anar a retre comptes els horabaixes un cop al mes? Quina quantitat de feina han fet durant l'estat d'alarma o estan fent ara que no puguin acudir a les 20 h del vespre a un ple? Quin problema té aquest equip de govern que no hagi tengut cap altre equip de govern durant els darrers 40 anys?

 Excepte Palma, la pràctica totalitat de municipis de Mallorca fan els plens els capvespres o els vespres. Aquí estam davant un equip de govern desconcertat, superat pels esdeveniments durant tota la pandèmia i que creu que amb aquesta actitud prepotent aconseguirà afeblir la capacitat de control dels membres de l'oposició. S'equivoquen.

Tot d'una que Més per Capdepera tengui responsabilitats de govern tornarà a fixar els plens als horabaixes, un  cop al mes, i reduirà el sou del batle a una quantitat raonable.