Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1893
“Quan vaig visitar la Vila vaig tenir clar que hi volia viure”




 

Amb més de 2000 places d’allotjament a la Universitat Autònoma de Barcelona, Vila Universitària és el lloc on viure, estudiar i compartir experiències amb altres estudiants de la UAB, com la mallorquina Clara Martín.

Per a molts joves, matricular-se a la universitat significa el seu pas a l’edat adulta. Més encara, si aquesta universitat no es troba prop de casa i es fa necessari trobar un entorn adequat per viure tot gaudint de l’experiència formativa i personal que implica la vida estudiantil.

“Durant l’estiu de 2018 vaig anar visitant les diferents universitats que m’interessaven”, explica la Clara Martín, estudiant del Doble Grau en ADE (Administració i Direcció d’Empreses) i Dret a la UAB, natural de Manacor, Mallorca. “Tant jo com els meus pares ens vàrem adonar que la UAB complia tots els nostres requisits en quant a carrera, horaris, assignatures, activitats dins el campus, espais comuns, etc. Així, una vegada que em van acceptar, vam començar a mirar llocs on podia residir.”
 


La UAB, una universitat de campus

La Universitat Autònoma de Barcelona, la UAB, a 30 minuts de la capital catalana, és un destí de preferència dels estudiants balears, que la trien per la qualitat de la seva docència, el prestigi de la seva recerca i, sobre tot, perquè s’hi pot viure. La UAB és una universitat de campus: un entorn únic, saludable, -és la primera universitat d’Espanya i la 16ª a nivell mundial segons el rànquing GreenMetric, que avalua la sostenibilitat i les polítiques respectuoses amb el medi ambient-, envoltat de natura i prop de nuclis urbans importants com Sabadell o Terrassa, amb tota mena de serveis docents i comercials i un complex residencial, Vila Universitària, per a més de 2000 estudiants.

“Quan la vàrem visitar vaig tenir clar que volia la Vila com a lloc per viure, principalment per la proximitat a la meva facultat, el fet de conviure amb altres estudiants, les facilitats que et donen per conèixer gent, les activitats que realitzen per als residents i tots els serveis que s'ofereixen sense haver de sortir de la Vila: bugaderia, bars, autoescola, papereria, piscina, camp de vòlei i de futbol, sales d’estudi…”, comenta la Clara.

 

 

Ambient universitari 100%

Vila Universitària és la comunitat d’estudiants residents al campus de la UAB. Cada curs acadèmic, més de 100 estudiants procedents de les Illes Balears escullen la Vila per a viure: aproximadament un 10% del total d’estudiants de grau residents de l’estat espanyol.

“Penso que la gent que va a viure a la Vila es gent com jo, que també vol compartir moments amb la resta del pis i conèixer gent nova”, segons la Clara. “El primer dia ja em vaig trobar amb les meves companyes i per jo sempre seran les primeres amigues que vaig fer a Barcelona, vaig dur molta sort en trobar-les a elles i aquest any hem tornat a sol·licitar plaça en el mateix pis totes juntes.”

Per garantir la comoditat i seguretat dels residents, Vila té servei de manteniment, seguretat 24h i recepció, i a 5 minuts a peu s’arriba al centre de salut de la UAB o a la farmàcia del campus. “La meva mare va ser la que em va proposar la Vila ja que ella volia que jo estigués còmoda, conegués molta gent -ja que allà hi vaig anar completament sola, sense conèixer a ningú-“, comenta la Clara, “però per ella també era important el preu i que comencés a, com ella diu, espavilar, és a dir, encarregar-me de les meves coses i de les feines de casa.”

Vila compta amb 600 apartaments de diverses capacitats, -la Clara viu en una habitació doble en un pis compartit per a 4-, també adaptats per a residents amb diversitat funcional, pensats per fer vida independent. Tot és a l’abast caminant o amb la xarxa de busos gratuïta per moure’s pel campus, que està excel·lentment connectat amb Barcelona i el seu entorn, tant en transport públic com per carretera.

“Estic molt contenta d'haver triat la Vila com a lloc per residir durant els meus estudis”, conclou la Clara, “però inclús així no puc evitar xerrar també de por i nirvis, que em van acompanyar sobretot al principi. Però a poc a poc van desapareixent, vas coneixent gent que estan al teu dia a dia, et vas acostumant a la nova rutina i sobretot, gaudeixes de totes les noves experiències que se t'ofereixen.”