Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1661
La cultura i els drets civils



Miquel Sbert (OCB Llucmajor)
Avui, 4 de maig de 2019, som aquí, a la plaça Major de Palma per celebrar una nova Diada per la Llengua, la Cultura i els drets civils. Una Diada que volem que sigui la veu d'un poble unit, alegre i decidit a afrontar els reptes col·lectius amb confiança en el present i amb esperança en el futur.

Som aquí per convidar a tots els ciutadans i ciutadanes de Mallorca a construir una societat cohesionada i pròspera. On ningú quedi al marge i on tothom tengui garantit l'accés a l'aprenentatge de la llengua catalana i als demés elements imprescindibles per sentir-se part d'aquesta societat.

Joon (professor d'anglès)
Som Aquí per proclamar que la diversitat lingüística i cultural del Món és un tresor a protegir. Totes les llengües del planeta, totes les cultures de la Terra, son patrimoni de tota la Humanitat. Estimam i defensam la llengua catalana i valoram la resta d'idiomes del Món.

Maria Roig (Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca)
Som aquí per convidar tothom a donar vida a la nostra llengua, a usar-la sempre i en qualsevol àmbit. Sense por. Sense prejudicis. Sense cap complexe.
I també Som aquí per convidar tota la gent que encara no coneix la llengua de Mallorca, a que l'aprenguin i l'enriqueixin amb el seu accent i el seu bagatge cultural i es llancin a usar-la. Quan ho facin, comprovaran que és la millor clau per obrir el cor dels seus conciutadans.

Xialin (comunitat xinesa a Mallorca)
Som aquí per celebrar la bona acollida que ha tengut la nova campanya impulsada per l'Obra Cultural Balear, que ens convida a començar amb un "Bon dia". Des d'aquí convidam tothom a començar les converses amb un Bon dia, com a consigna de bona voluntat i de valoració de la llengua catalana.

Mahécor (Junta Directiva OCB)
Som aquí perquè apostam, fermament, per seguir construint una societat plural i diversa i, al mateix temps, intercultural i interconnectada, amb el màxim nivell de benestar possible, amb totes les llibertats garantides i amb la llengua catalana com a vehicle d'unió.

Pau Muñoz (Joves de Mallorca per la Llengua)
Som aquí perquè volem que es culmini aviat el procés de recuperació i normalització de la llengua catalana a les Illes Balears. Després de 33 anys de Llei de Normalització Lingüística, continuam molt lluny dels seus objectius. Si continuam al ritme actual, no aconseguirem mai la plena i total recuperació de la nostra llengua, que és, recordem-ho, un dels objectius fundacionals del nostre autogovern. Exigim als governants més compromís amb la normalització lingüística.

Cèlia Riba (escriptora)
Som aquí per posar en valor la feina dels creadors de cultura, escriptors, poetes, compositors, músics, artistes plàstics, actors, agrupacions de cultura popular, programadors culturals i un llarg etcètera de persones dedicades a la cultura. Gràcies per la vostra feina. Vosaltres sou el motor de progrés de la nostra societat.

Dora (OCB Alcúdia)
Som aquí per exigir a les persones que governin i que gestionin les nostres institucions durant la propera legislatura, un impuls ferm i decidit a la cultura i una aposta sense emperons pel suport als creadors culturals i a les indústries culturals.

Margalida Ramis (GOB)
Som aquí per dir que estimam Mallorca, que la volem pròspera, sostenible, solidària, cohesionada socialment, viva culturalment i desperta democràticament. Ens comprometem a mantenir-nos drets i vigilants per defensar els nostres drets civils, els nostres drets com a persones lliures i els nostres drets com a poble.

Sili (Jubilats per Mallorca)
Som aquí per proclamar el nostre compromís amb les llibertats democràtiques, amb la defensa de la llibertat d'expressió i la llibertat de creació. Ningú ha de ser perseguit per expressar les seves opinions, ni per les seves creacions artístiques. I, també, per enviar una fraternal abraçada a en Valtònyc, al president de la Federació Llull, Jordi Cuixart i a la resta de persones que no poden gaudir de la plena llibertat.

Miquel Amengual (OCB Pollença)
Som aquí per dir, ben alt i clar que la societat civil i, de manera molt concreta el moviment per la Llengua, la Cultura i el País, no es pot relaxar i s'ha de mantenir viu, vigilant i mobilitzat.

Aina Quintana (Mallorca Lliure)
Som aquí per evidenciar el descontent davant un estat que empresona les idees, permet i actua des de la injustícia i ens castiga per ser qui som.
35 anys d'autogovern no ens han permès viure en la societat lliure i justa que volem. No hem arribat a les cotes màximes possibles d'autogovern. Hem de continuar avançant per assolir una societat més justa, més cohesionada i més feliç.


VISCA LA LLENGUA! VISCA LA CULTURA! VISCA MALLORCA!