Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2076
Més per Capdepera s'oposa a l'interès general per a la finca rústica que fa partió amb l'actual pàrquing de cala Agulla












L'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera va sol·licitar fa alguns mesos, davant el Consell de Mallorca, l'interès general per a la finca rústica, de propietat privada, que fa partió amb l'actual pàrquing de cala Agulla. L'objectiu no és altre que els actuals propietaris d'aquest tros de terra hi puguin obrir un aparcament, si s'hagués de tancar l'actual.

 Aquesta finca, situada en rústic comú, és una porció de terra ben cuidada i d'un alt valor paisatgístic. En cap cas, Més per Capdepera defensarà que la situació irregular de l'actual pàrquing, situat en zona ANEI, condueixi a fer malbé la finca del costat, i més quan sabem que es va adquirir fa poc precisament per dur endavant aquesta operació. El permís per a obrir aquest nou aparcament, més enllà de la degradació mediambiental que suposaria, tan sols serviria per afavorir interessos privats que pretenen fer negoci amb l'actual situació. Per aquest motiu, Més per Capdepera ha presentat al·legacions davant el Departament de Territori de la institució insular, sol·licitant que es denegui l'interès general demanat.

Des de Més per Capdepera som conscients de la problemàtica que pateix l'actual aparcament, situat en zona ANEI i sense els oportuns permisos, així com de la necessitat de facilitar l'accés a cala Agulla als residents i a la gent que hi vol passar el dia.

Per aquest motiu, i a fi de resoldre els problemes que crearà el tancament de l'actual aparcament, pensam que és imprescindible un estudi seriós que tengui en compte tant l'aspecte de la mobilitat com els recursos naturals presents i l'afectació de qualsevol solució sobre els ecosistemes i hàbitats de la zona.  Entenem que l'estudi, aprofitant que s'ha iniciat el procés d'ampliació del Parc Natural de Llevant i el conseqüent PORN (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals), hauria d'analitzar les distintes opcions, des de la gestió pública d'un aparcament en la seva actual ubicació -sempre sota titularitat pública-, com succeeix a altres parcs naturals, fins a l'obertura d'aparcaments fora de la zona protegida de dunes i savinar, sense descartar busos llançadora des de Capdepera, tal i com passa també a altres indrets.

En qualsevol dels casos, i amb independència de la solució a aplicar, es fa imprescindible que l'Ajuntament executi com més aviat millor les tasques de pivotatge per protegir tota la zona de dunes i savines de cala Agulla, a fi d'evitar que alguns conductors hi aparquin els seus vehicles.