Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2138
Comunicat de les agrupacions de Més per Mallorca al Llevant i dels Independents d'Artà, sobre la reclamació del tren de Llevant al nou govern espanyol.




Les agrupacions de MÉS per Mallorca a la comarca de Llevant, així com els Independents d’Artà,  reclamen novament al Govern de les IB que faci tot el possible per fer realitat la recuperació del Tren de Llevant.

Les agrupacions entenen que la situació actual, amb la nova presidència del Govern espanyol en mans del PSOE, ha de fer possible que aquesta petició formi part de les propostes formals que se presentaran al nou Gobierno a Madrid.

Cal recordar que l’any 2008 es va signar un conveni ferroviari que permetia, entre d’altres inversions, la línia ferroviària del Llevant. Quan les obres ja estaven iniciades el Govern espanyol va deixar de pagar el conveni i aquest va acabar la seva vigència a la legislatura passada. Dels 443 milions promesos en varen arribar poc més de 50. Per tant ara és el moment de tornar posar damunt la taula un conveni ample i ben dotat que permeti al Govern de les IB reanudar les obres i iniciar-ne d’altres, com ara la línia sa Pobla-Alcúdia.

Aquesta recuperació del tren suposa per la zona llevantina una gran inversió en connectivitat. Aquesta qüestió duu massa temps dins un calaix arraconada i és hora de fer una inversió útil i justa per a les Illes Balears.
Guanyaríem en sostenibilitat i en mobilitat.