Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1908
El comité de defensa de la República de Llevant s'ha constituit.
Ens envia el manifest que s'ha llegit a les concentracions de rebuig per la detenció de les companyes als CDR's de Catalunya





 
Avui,  10 d'Abril de 2018, les forces de seguretat de l'Estat Espanyol han irromput en les llars de les nostres companyes dels CRD del Principat de Catalunya i han detingut a 7 companyes. De moment sabem que les 6 membres del CDR detingudes pels mossos sota acusacions de desordre i atemptat a l'autoritat relacionades amb les protestes del passat 30 octubre a l'exterior del Parlament ja han quedat en llibertat. No obstant, segons informacions periodístiques i les pròpies declaracions del ministre espanyol Zoido, la companya Tamara Carrasco, integrant del CDR Viladecans, qui ha estat detinguda per elements de la Guardia Civil, està de camí a l'Audiencia Nacional de Madrid sota acusacions de rebelió i terrorisme vinculades als talls de carretera i alliberament de peatges realitzats pels CDR durant el mes de març.

Durant les darreres setmanes l'Estat espanyol i els seus còmplices politics i mediàtics han anat intensificant la campanya de criminalització de l'acció dels CDR, preparant el camí per a la repressió que avui s'ha iniciat. Les acusacions de rebelió i terrorisme contra Tamara Carrasco són inacceptables i suposen una pervesió absoluta del sistema de justícia orientada no només a reprimir sinó també a crear un clima de terror que inhibeixi la protesta social. No menys intolerable és la campanya de criminalització, descrèdit i difamacio i les expressions misògines i d'odi de què és objecte la companya a través de les xarxes socials i els mitjans de la dreta.

Actuacions d'aquesta índole porten executant-se amb més intensitat des del moment que el poble es va aixecar i va deixar en evidència clara el feixisme existent al Regne d'Espanya que utilitza la careta de la justícia, del Gobierno i dels mitjans de comunicació, que junts orquestren una campanya per criminalitzar moviments pacifistes que porten a terme els CDR en l'exercici de reivindicació del dret d'autodeterminació, entre d'altres.

Aquestes i totes les altres mesures repressives, lluny de cohibir-nos no fan més que reafirmar-nos en la nostra voluntat i fermesa de seguir lluitant.