Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2484
La Guàrdia Civil recupera del fons marí de les Balears un cep part d'una àncora de l'època de l'Imperi Romà


 

La Guàrdia Civil, a través del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), ha recuperat del fons del mar a la zona del Llevant, un cep que va formar part de l'àncora d'una embarcació pertanyent a l'època de l'Imperi Romà, datat entre el segle i i II dC.



A finals del mes de novembre, els Geas, recolzats pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, van procedir a l'extracció del cep que es trobava a uns 30 metres de profunditat a la reserva Marina de Llevant (sense especificar el lloc, però podria ser a la costa de Capdepera). La troballa es va produir en dies anteriors dins de les tasques de vigilància que realitzen els agents de la Guàrdia Civil a la reserva.



La recuperació va ser realitza prèvia autorització del Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca, organisme que havia estat informat de la troballa de l'objecte històric. El Departament del Consell va facilitar l'autorització d'extracció per risc d'espoliació en ser una zona situada no gaire lluny de la costa.



En el matí d'avui, per dia 15 de de desembre, s'ha dut a terme el lliurament per la Guàrdia Civil, del cep romà a l'esmentat Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca.