Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2157
Dijous, 28 d'abril a les 19h xerrada-col·loqui amb l'artista
i a les 20h inauguració


Seguint la mateixa dinàmica de l'any passat, l'artista que exposa al passeig marítim també ho fa al Centre Cap Vermell. Dijous 28 d'abril Moisès Gil inaugura a les 20h al Centre Cap Vermell l'exposició d'escultures i relleus.
Una hora abans, a les 19h, tendrà lloc una xerrada-col·loqui pon els parlarà del procés creatiu. 

Moisès Gil, Cocentaina (Alacant), 1963. Escultor i professor titular del Departament d'Escultura de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València (U.P.V.). Des que amb 19 anys obté el seu primer premi artístic, ha estat distingit amb nombrosos guardons escultòrics de gran reputació.

Moisès Gil és, a hores d'ara, un dels escultors de més prestigi i recorregut a nivell estatal i internacional i així ho evidencia el seu currículum i la seva atapeïda agenda. Gil incita a trencar amb l'abstracció i el conformisme a favor d'una postura activa, alhora que mostra la dependència social de l'ésser humà en aquests temps difícils.

Fernando Castro al diari El País assenyala: «L'escultor de Cocentaina amb les seves configuracions espacials fa reflexionar l'espectador sobre l'existència de l'ésser humà en la societat postecnològica, a partir de l'escultura conceptual, en la qual utilitza diversos materials que, relacionats , dialoguen entre si per tal de potenciar el contingut semàntic de l'obra».

«Incansable cercador de l'alquímia entre sentiments i formes d'expressió Moisès Gil troba el vehicle idoni a través de la simbiosi entre figuració expressiva i el reduccionisme formal, amb un estil propi; se submergeix en els corrents de l'escultura contemporània, demostrant una maduresa plena, jugant amb volums, textures i formes, per transformar-les en poesia. El seu treball escultòric és un estudi on s'apropa a l'ésser humà, descobrint la màgia de transformar el seu món eteri en una cosa física que reporta una visió fresca i plena de força, al panorama escultòric actual» segons Mª Teresa Mesquita Méndez del diari de Yucatán.

Vegeu el catàleg de l'exposició del passeig marítim a