Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2221
El GOB inicia el projecte de reconstrucció de part de les cases de la Trapa per habilitar un refugi per a 8 persones


 
COMENÇA EL PROJECTE DE RESTAURACIÓ ARQUITECTÒNICA DE LA TRAPA AMB UN CROWFUNDING

 La finca de la Trapa a la serra de Tramuntana, és un projecte col·lectiu en el que, de sempre, hem comptat amb l’ajuda de nombrosos col·laboradors i voluntaris que s’ofereixen per ajudar-nos a recuperar-la.

Desprès de molt d’anys sense poder intervenir a les cases de la Trapa, avui des del GOB iniciem amb il·lusió i energia, un dels nostres reptes més importants, la rehabilitació arquitectònica de part de les cases de la Trapa.

Amb el projecte TOTA PEDRA FA PARET volem fer una passa endavant i habilitar espais adequats per acollir els voluntaris, els treballadors de la finca i les entitats i col•lectius que hi vulguin desenvolupar activitats que fomentin la conservació, el voluntariat o l’educació ambiental.

El projecte de restauració arquitectònica, elaborat pel Grup d'Arquitectes voluntaris de la Trapa, consisteix en habilitar una cuina i menjador per a 8 persones, un espai dormitori per a 8 persones, una zona multifuncional amb acollida per 40 persones a la Capella i dotar de les infraestructures necessàries pel foment del voluntariat. Les tècniques i materials utilitzats segueixen criteris de sostenibilitat i bioconstrucció. Gràcies a aquest projecte es podran realitzar a la Trapa  campaments de voluntariat, estades formatives, cursos, xerrades, conferències amb l'objectiu de donar a conèixer els valors de la Trapa i treballar per la conservació, educació ambiental i la formació en valors cívics i sostenibles.

Per fer realitat aquest projecte, hem aconseguit una bona part dels recursos necessaris. Hi han col·laborat Fundación Banco Santander, Estalvi Ètic Caixa Colonya i ara també hi col·laboren empreses cedint-nos materials de bioconstrucció o construcció tradicional com son Grupo Puma, Teulera Mascarò de Vilafranca, Unicmall i la Fundació Deixalles entre altres. També han col·laborat el dissenyador Gabriel Lacomba amb el disseny, Melicotó amb les recompenses i les publicacions Ara Balears i Ultima Hora com a mitjans col·laboradors de la campanya.

Per finalitzar-ho, però, es necessiten 10.000€ suplementaris que es volen aconseguir mitjançant un micromecenatge amb la plataforma GOTEO. A la pàgina web http://goteo.cc/latrapa es poden fer aportacions des de 10 € fins a 350€ amb recompenses com ara samarretes, lot de productes de la Trapa o la possibilitat de deixar gravat el teu nom al trespol de la Capella. Aquest model de finançament col·lectiu recorda la primera subscripció popular que va permetre la compra de la Trapa, amb la implicació de centenars de persones que avui se senten part de la Trapa.