Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2503
Un apassionat de Capdepera on enregistrà diverses pel·lícules per a la televisió alemanya.

Amb la seva esposa Regina Ziegler, productora de televisió més important d'Alemanya

Feia més de 25 anys que estiuejava a Capdepera que, com altres indrets de Mallorca, el permetia pasar totalment desapercebut. Els darrers anys visqué a un xalet a Font de sa Cala amb la seva esposa 
Regina Ziegler, la productora de televisió més important d'Alemanya.

Wolf Gremm era un dels més impportants directors de cinema alemany i guionista del segle XX. A la seva filmografia consta haver enregistrat 43 pel·lícules per a cine i televisió. Algunes d'elles amb escenaris a Capdepera i Artà. Molta gent encara recorda l'enregistrament a Bolero.


Amb la seva esposa i filla al 40 aniversari de la Ziegler Film (2013)

Gremm va néixer a Friburg el 1942. En la dècada de 1960, va estudiar literatura alemanya, psicologia,  sociologia i teatre. Després de la seva graduació, va estudiar direcció de cinema a la Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlín i va dirigir el seu primer llargmetratge Ich dachte, war ich tot el 1973. Durant la dècada de 1970 i principis de 1980, va produir diversos llargmetratges. El seu major èxit va ser el Fabian 1980 pel·lícula basada en una novel·la de l'escriptor alemany Erich Kästner. Aquesta pel·lícula va ser seleccionada com a  representació oficial d'Alemanya Occidental als premis de l'Acadèmia 53a a la Millor Pel·lícula en Llengua Estrangera.



Ell era un amic molt proper del cineasta alemany Rainer Werner Fassbinder, qui també va protagonitzar en 1982 la pel·lícula de Gremm Kamikaze 1989. Aquesta pel·lícula va ser també la seva última pel·lícula com des d'aleshores ha treballat exclusivament per a la televisió. Gremm estava casat amb la productora de cinema Regina Ziegler.



Va morir a l'edat de 73 a Berlín el 14 de juliol de 2015.