Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2080

En acabar aquesta la legislatura (2011/2015), volem fer una autocrítica pública de la nostra trajectòria en aquest període






Com ja és sabut, començàrem la legislatura governant el municipi en minoria, durant un mes aproximadament. Després un pacte entre cortines dut a terme entre un no-candidat (PSOE) i l'extingida formació UCAP, i mitjançant moció de censura, es va donar el canvi de color a l'equip de govern del nostre consistori.

Aquesta moció de censura va condicionar el nostre posicionament públic. No volíem baix cap concepte que pogués observar-se sentiment de ràbia, decidírem ser dialogants amb aquests que no ho havien estat amb nosaltres, amb els de el No-candidat (PSOE) i amb aquells que sota escrit ens animaven a canviar el nostre candidat Sr. Ferrer per qualsevol dels integrants de la candidatura, per aconseguir un pacte de legislatura (UCAP).

Primera valoració: La gairebé nul·la gestió des del consistori va fer que caiguéssim en la gairebé nul·la oposició, però dues puntualitzacions realitzam a l'equip de govern. Una, la inadequada concessió del segellat de l'antic abocador, que ens portaria directes a retornar la subvenció així com a una despesa addicional per a adequar el segellat a la legalitat. I una altra, la petició de fer front comú contra la valoració cadastral. En ambdós casos se'ns va ignorar, i en ambdós, com ja saben vostès, els va tocar gratar-se la butxaca

Segona valoració: Cas Hyat. Un episodi estrany, del qual treim dues conclusions. La primera és que el Sr. No-candidat no havia realitzat cap il·legalitat; l'expedient causa dels mals no havia caducat i per tant no hi havia cas, ja que les suposicions no entren dins dels paràmetres de la responsabilitat. La segona conclusió no va ser una altra que un clima de fons, un clima ranci entre funcionariat del consistori, de la qual solament hi ha un culpable: el Sr. No-candidat, capaç de pixar política fora del test.

Tercera valoració : El Sr. Ferrer comunicà al nostre president, el Sr. Sard, el seu desig de no tornar a ser el nostre candidat i per tant instà la Junta Local a la nominació d'un de nou. Des que ens vàrem adonar d'ingerències externes en aquest procés, l'any 2003, aquesta ha estat la nostra forma d'actuar: La Junta Local va decidir proposar la Sr. Vives (ella ens demana que li diguem Maribel), i ella acceptà la nostra proposició amb una sèrie de condicionants: llibertat al partit per a efectuar la seva labor d'oposició, llibertat per a ella per a confeccionar la nostra candidatura (recolzada unànimement per Junta Local), llibertat al partit per a confeccionar un projecte per a aquesta propera legislatura, llibertat per a ella d'imprimir caràcter, ja saben que les polítiques sempre les desenvolupen persones.

Quarta valoració: Gestió a tot velocitat en l'últim any de legislatura, oposició frontal a tota aquesta bateria de plecs d'obres i serveis sense consens i amb obscurantisme per part de l'equip de govern cap a l'oposició, així com una oposició frontal a tots aquests esdeveniments no corrents, que també s'haguessin pogut realitzar després del 24 de maig.

Cinquena valoració: A les portes d'una altra legislatura, el Partit Popular de Capdepera camina bullint d'idees i propostes, idees que emanen del saber escoltar de la nostra candidata Maribel i de les ideologies vàries que integren la nostra formació, propostes sobre les quals, en la nostra presentació de candidatura, en vam exposar algunes pinzellades (noves infraestructures amb un nou espigó en el port o l'impuls als esports nàutics com a arma de desestacionalització en són un exemple). Aquestes propostes, com venim observant, han calat profundament entre els nostres ciutadans i, com hem pogut llegir, han estat ben acceptades per part de la premsa digital local.

 

PARTIT POPULAR CAPDEPERA