Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2363
El proper dissabte, 29 de novembre, a les 19 hores, se celebrarà al poliesportiu de Capdepera "Es Figueral" l'acte de constitució de Guanyem Capdepera


 Us presentam el comunicat de presentació


Som un conjunt de ciutadans, activistes i de partits d’esquerres del municipi de Capdepera
, preocupats davant la situació d’emergència social que patim, preocupats pel desmantellament dels nostres serveis públics, per l’empobriment generalitzat de la població, per l’atur, per la precarietat laboral, els atacs a la llengua i a la cultura pròpies, al medi ambient, etc. Una situació en bona part consentida i provocada per uns governants que des de la instauració de la democràcia al 78 s’han alternat en el poder i que, amb la complicitat dels poders fàctics (bàsicament, grans empreses i companyies multinacionals), han deixat de banda el benestar de la majoria dels ciutadans, que -després d'anys d'indolència, apatia i conformisme- hem quedat reduïts a la condició de consumidors i sense més aspiracions que els nostres propis interessos egoistes. Hi ha prou motius per estar indignats, però tots sabem que la història és una llarga llista de tragèdies quan la gent, farta i impotent, ha deixat o ha decidit que els meni algú que diu tenir la solució magistral a tots els problemes.

Consideram que és l’hora de fer una passa valenta i que la gent del carrer ens posem al capdavant de fer política: si no la fem nosaltres, altres la seguiran fent en contra nostra.

Gent propera perd la feina, la casa, baixen les pensions de la gent gran, petits negocis i empreses familiars han de tancar, els retalls pressupostaris han estat especialment sagnants en sanitat, educació i dependència... El teixit social s'està esfilegassant i el pèndul de la història torna cap enrere.

Sabem que capgirar aquesta situació passa per realitzar canvis profunds i guanyar el poder popular per tot arreu. Volem formar part d’aquests canvis, i per això, ens hem decidit a iniciar-los al nostre poble, i fer allò que estigui al nostre abast. Hem de lluitar el futur i volem garantir, des de l’àmbit municipal, tot allò que estigui a les nostres mans.

No ens conformam amb pactes postelectorals entre cúpules, volem noves regles de joc per una democràcia real, activa i participativa de la ciutadania, conscients que estam davant un escenari de ruptura amb les antigues formes de fer política i que estam davant una oportunitat única per guanyar el futur per a tota aquella gent que està pagant una crisi que han programat i provocat els interessos particulars del poders econòmics i financers amb la complicitat d´una part destacada de l´estament polític.

Per això ens dirigim a tota la ciutadania que s’han mobilitzat contra les retallades, les plataformes, associacions, sindicats, entitats i col·lectius que s’han oposat a les injustícies i desigualtats que ens afecten a tothom, ens adreçam al veïnats del nostre municipi i a tots els partits polítics de Capdepera que s’han oposat a les polítiques neoliberals actuals: MÉS, EU i Podem junts per crear un espai de confluència i construir una alternativa. Una ASSEMBLEA, que expressi la unitat popular (ciutadania, activistes d’entitats ciutadanes i partits polítics) amb l’objectiu de debatre i elaborar un programa de canvi real que situï al centre de les decisions del nostre ajuntament els problemes de la majoria ciutadana i no obeir als interessos d’un petit sector privilegiat.

Hi estau tots convidats

“El pitjor càstig a aquells que no els preocupa la política és que les seves vides seran governades per aquells que sí se´n preocupen”.

Wikiquote, atribuïda a Arnold J. Tonybee.