Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2740
A les portes d'una nova jornada de vaga el proper dia 7 de gener, l'Assemblea de Docents ha fet arribar a la consellera una instància per a demanar la represa de les negociacions. Alhora, l'ha fet responsable del malestar que es viu en el món educatiu i, per això, li ha regalat carbó pels Reis. De més a més, li ha lliurat el balanç d'aquest trimestre i la situació de tots els punts en conflicte.  




LA CONSELLERIA ENCARA ÉS A TEMPS A ATURAR LA VAGA DE DIA 7 DE GENER
L’Assemblea de Docents valora molt negativament l’actuació de la Conselleria i exigeix la represa immediata de les negociacions
 

Avui matí, per dia 3 de gener,  Guillem Barceló –portaveu del Comitè de Vaga– ha registrat una instància adreçada a la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, en què s’expressa el malestar dels docents davant immobilisme i la irresponsabilitat de la Conselleria des de l’inici del conflicte i fa una crida a la represa immediata de les negociacions per tal d’evitar la jornada de vaga convocada per dia 7 de gener i poder començar amb normalitat el segon trimestre del curs.

El col·lectiu docent és plenament conscient del trasbals que ocasiona la vaga tant a l’alumnat com a la societat en general. La consellera, però, també ha de ser conscient que no recórrer al diàleg és una omissió de responsabilitat per part seva.

De fet, la reactivació de la vaga dia 7 de gener és responsabilitat de la Conselleria d'Educació, a causa de les constants pressions sobre els docents, la manca de solució als problemes que es plantegen des dels centres i l'obertura d'un nou expedient al director de l'IES Marratxí.

El malestar del col·lectiu docent, no sols no s'ha esvaït, sinó que s'ha incrementat ja que no s'ha avançat ni una passa en la resolució del conflicte, i l’actuació de la Conselleria ha anat sempre en sentit contrari. Les actuacions en relació a la recuperació de les plantilles i dels complements, la posició respectede la Llei de símbols, o els expedients dels directors de Menorca, han agreujat encara més la situació en la qual ens trobàvem en el mes de setembre.

Per tot això, el balanç d’aquest primer trimestre per part de l’Assemblea de Docents és molt negatiu. Aquesta valoració s’ha simbolitzat també avui de matí amb el lliurament de diversos sacs de carbó, per part de membres de l’Assemblea de Docents, al registre de la Conselleria d’Educació.



A la instància presenta, del 3 de gener, s'ha demanat a la consellera:

–Que convoqui amb caràcter d'urgència els comitès de vaga per iniciar una nova negociació, calendaritzada, que es pugui enregistrar i que contempli tots i cada un dels punts de la taula reivindicativa que forma part de la convocatòria de vaga.

-Que actuï amb responsabilitat i no segueixi pel camí de les represàlies que tan sols contribueixen a allargar el conflicte. Som més conscients que ningú del trasbals que el recurs a la vaga ocasiona tant al nostre alumnat com a la societat en general. Però també ha de ser conscient la consellera que no recórrer al diàleg és una omissió de responsabilitat per part seva.


Mallorca, 3 de gener 2014