Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2172
 “Demanam a la regidora d'Educació que visiti els pobles veïnats per veure com gestionen la seva oferta educativa per a adults”











   En el Ple de dia 7 de novembre, vàrem demanar a l'equip de govern per la situació de l’Escola d'Adults de Capdepera ja que en aquest curs 2013-14 s'ha arribat a una situació insostenible, de quasi desmantellament de l’oferta educativa municipal.

  Per a aquest curs tan sols s’ofereixen 6 cursos d'idiomes (castellà i català), un de restauració de mobles i un altre de pintura. Això és tot. Comparada aquesta oferta amb la dels municipis veïns la situació és molt preocupant ja que a Son Servera s’ofereixen fins a 56 cursos diferents, a Artà 45 i a Sant Llorenç 39, consistents en activitats tan variades com informàtica, ball de saló, pintura a tots els nivells, idiomes diversos, punt mallorquí, patchwork, decoració o fer vestits de dimoni, entre d’altres.

Curs de restauració de mobles. Foto d'arxiu     

    L’excusa de la reducció pressupostària comença a ser poc creïble, tota vegada que en els altres municipis també han hagut de reduir despeses. Des del PSM-Entesa pensam que en realitat hi ha poc interès per part de l’equip de govern, i concretament de la regidoria d’Educació, en mantenir l’oferta educativa, de manera que la tendència és a la desaparició de l'Escola d'Adults. Amb una mica d’imaginació i esforç es podrien programar molts més cursos, a preus raonables i sense que els pressupost municipal a penes ho notàs.

 Aquesta situació ja està provocant que gent de Capdepera s’estigui pensant de partir a altres municipis per a seguir els cursos que aquí no poden realitzar. Per tant, demanam a la regidora d'Educació una mica d’esforç i dedicació per tornar l’Escola d’Adults a nivells d’anys anteriors, i si no ho veu clar li demanam que visiti els municipis veïns per veure com ho fan.

  En qualsevol cas, des del PSM-Entesa anunciam que en tenir responsabilitats de govern la reactivació de l’àrea d’educació per a adults serà una de les prioritats.

  Moció a favor de la sobirania fiscal. Volem agrair a la resta de partits de l’Ajuntament el fet que votassin a favor de la nostra moció -finalment presentada conjuntament- en què es demana que els diputats del PP i del PSOE a Madrid votin en contra dels Pressuposts Generals de l'Estat per a 2014 si aquests no situen les Balears almanco a la mitjana estatal pel que fa a les inversions- La moció també insta a aconseguir la sobirania fiscal segons els sistemes que tenen a Euskadi i a Navarra.

 Càrregues i descàrregues. A Cala Rajada han anat tancant les portes una sèrie de negocis de forma definitiva, però resulta que les zones de càrrega i descàrrega que s’havien senyalitzat a la via pública per donar servei a aquests negocis encara segueixen vigents. De fet, si algú hi aparca la Policia continua posant multes. Per tant, en el Ple vàrem demanar a l’equip de govern que revisi aquests zones que ja no  tenen cap negoci o servei públic a prop que justifiqui la seva existència.

 Petit comerç de Capdepera i Cala Rajada. La regidora de Comerç i Educació no ens va saber dir, en el darrer Ple, com li han anat les coses aquesta temporada al petit comerç del municipi, perquè encara no s’ha reunit amb els comerciants. Això ens indica que, almanco a la temporada alta, és molt pobre el seguiment i el contacte de l'Ajuntament amb un sector productiu tan important per a la nostra economia.

 
PSM-Entesa Capdepera