Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1203
L’STEI-Intersindical, FETE-UGT, FE-COO i l’Assemblea de  Docents cridam a secundar la vaga general d’educació de dia  24 d’octubre de 2013 A Mallorca hi haurà dues concentracions, una a la Conselleria d'Educació, a les 12h, i una altra al Passeig des Born, a les 18h

Comunicat dels sindicats convocants:

1. Aquest proper 24 d’octubre cridam a secundar la vaga general d’educació.

2. Estan cridats a la vaga tots els empleats públics de l’administració educativa de l’Estat, administració educativa de Comunitat Autònoma, Administració local, Administració educativa  en el servei exterior i universitats públiques.
Igualment afecta a tots els treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles depenents de l’administració local.

3. La vaga és una nova jornada de lluita per l’educació convocada a nivell estatal i que a les Illes Balears queda emmarcada dins la vaga indefinida.

4. Des de l’inici de la vaga indefinida a les Illes Balears, el govern ha mantingut una actitud de boicot a la negociació. No es va seure a la mesa fins a deu dies després de l’inici de la vaga i, a partir d’aquell moment, no ha volgut arribar a cap tipus d’acord, ni global ni parcial, ni ha acceptat la intermediació de ningú.

5. Cridam al seguiment massiu de la vaga per aturar les polítiques educatives i les maneres dictatorials dels governs de l’estat i del Govern de les Illes Balears. 6. Rebutjam la LOMCE, aprovada amb l’únic suport del PP. Aquesta llei ataca la participació de la comunitat educativa, l’autonomia de centres, l’atenció a la diversitat, l’ensenyament en
català, etc. Paral·lelament, fomenta, entre d’altres, l’elitisme i la segregació.

7. Rebutjam el TIL, la llei de símbols i la llei de convivència, així com la resta d’atacs i menyspreus del govern Bauzá envers la comunitat educativa de les Illes Balears. Totes aquestes actuacions del govern autonòmic es poden considerar com una implantació experimental de la LOMCE.

8. Rebutjam les retallades en educació.

9. Oferim i demanam diàleg als governants, de manera molt especial en matèria educativa.

Llocs i horaris de les concentracions:

Mallorca: Conselleria d'Educació, 12h | Passeig des Born, 18h
Menorca: Plaça Miranda (Maó), 18h
Eivissa: Conselleria d'Educació, 12h | Plaça de la Granada, 18h
Formentera: Plaça de la Constitució, 12h | Pl. de la Constitució