Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 3197



Entre els afectats hi ha una mare gabellina




Imatges d'Internet/autors anònims

Enmig de la "marea verda" que ha unit una gran quantitat de pares i mares, alumnes i docents contra la política educativa del Goven Balear, n'hi va haver  un incident prou greu que afecta a menors davant l'IES Arxiduc. Sense contrastar els fets la Consellera Camps va donar la seva versió criminalitzant els joves. Els pars i mares van fer una roda de premsa i van explicar la seva versió dels fets. Una versió molt diferent de la que han donat les autoritats. 

Entre els afectats hi ha una mare gabellina que ens ha fet arribar el comunicat de premsa i la versió d'una de les joves participants en l'incident, una versió personal, però directa dels fets.

COMUNICAT DE PREMSA DEL GRUP DE FAMILIES DELS AL.LOTS REPRESALIATS PELS FETS DEL 17 SET DAVANT L'IES S'ARXIDUC LLUÍS SALVADOR DE PALMA

                                                                                                                                 21/09/201

En primer lloc el col·lectiu de pares afectats volem aclarir que no ens mou cap interès polític i que, pel que fa a unes declaracions de la Defensora del Menor, tots els pares presents sabíem on eren i què feien els nostres fills en aquell moment. Per suposat, ens responsabilitzam de tots els danys que es poguessin haver ocasionat, sabent que no hi hagut cap dany, que no hi ha hagut cap desperfecte i que no hi ha hagut cap coacció. Només estaven expressant el seu dret a la vaga.

És de tothom conegut l'ambient de conflicte social i educatiu que estam vivint per la  política antieducativa del Govern de les IB, havent arribat a una vaga indefinida per part dels docents com a mesura extrema davant un govern cec, sord i mentider. Una vaga compartida per moltes de les associacions d'estudiants i AMIPAS dels nostres centres educatius.

Els fets ocorreguts són coneguts a bastament i nosaltres, com a pares i mares dels estudiants que han estat fent piquets informatius davant una gran part del centres de Ciutat, i en concret de l'IES Arxiduc Lluís Salvador , no estam disposats a fer com si no hagués passat res i volem expressar la nostra indignació per la repressió patida pels nostres fills i filles, molts d'ells menors d'edat, per part dels anomenats cossos de seguretat, que millor els haurien de rebatiar i dir-los “escamots d'inseguretat ciutadana”, per l'actuació violenta i desmesurada que varen tenir.

Com a grup de ciutadans i ciutadanes i en condició de pares i mares dels al·lots afectats, volem comunicar que hem acordat:

 1. Exigir a la directora de l'IES Arxiduc Lluís Salvador, Sra. Margalida Ramis, que rectifiqui públicament la seva versió dels fets i retiri la seva denúncia, ja que hi ha proves a bastament per assegurar que hi ha tergiversacions i afirmacions no ajustades a la realitat que van en contra dels estudiants i la tasca per la qual estan organitzats. Si no és capaç de rectificar, demanam la SEVA DIMISSIÓ IMMEDIATA pel perjudici causat als estudiants implicats.

 2. Demanar explicacions als responsables de El Corte Inglés per permetre i facilitar l'actuació policial dedins el seu recinte, la detenció i agressions físiques i psicològiques de dos estudiants en una habitació del centre comercial.

 3. Exigir explicacions a la Delegada del Govern com a màxim responsable de l'actuació dels agents que varen intervenir-hi.

També exigim a la Consellera d'Educació, Sra. Joana Mª Camps, que rectifiqui les seves declaracions al Parlament amb les acusacions que eren independentistes radicals que havien causat destrosses al centre.

 4. Iniciar demandes legals per la depuració dels responsables polítics d'aquests esdeveniments que, al segle XXI i en l'Europa dels Pobles, ens fa retornar als temps predemocràtics, autoritaris i repressius dels pitjors anys de la dictadura franquista i una policia que en lloc d'estar al servei del poble, ho està al servei del poder del Govern del Partit Popular i en contra de la ciutadania.

 5. També exposar el nostre malestar pel tracte partidista pres per part d'un sector de la premsa, en el qual prejutjaren els nostres fills abans  de saber la veritat, a més de privar-los del dret d'imatge, mostrant  les fotos a cara descoberta, quan en la majoria de casos eren menors d'edat.

 Per això ens reservam el nostre dret a iniciar accions legals tant en contra dels mitjans com en contra l'actuació policial.