Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2592
MÉS: “El tren de Llevant és una reclamació unànime de la comarca, el PP no escolta ningú”



  La coalició torna a reivindicar la línia ferroviària, afirma que la via verda del Govern és “il·legal” i insta el conseller Company a reclamar al Govern espanyol els doblers que ens pertoquen

 El diputat del Grup MÉS al Parlament Antoni Alorda, el batle d’Artà, Jaume Alzamora, i regidors i representants locals del PSM-Entesa i IniciativaVerds a Manacor, Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera han tornat a reivindicar avui el tren de Llevant front al projecte de via verda anunciat pel Govern del PP.

Els membres de la coalició d’esquerra mallorquinista han recordat que la línia ferroviària Manacor-Artà-Cala Rajada és reivindicada de manera unànime per tota la ciutadania dels pobles de la comarca de Llevant i per tots els representants polítics d’aquests municipis. Alorda remarca que “la voluntat de la comarca de Llevant és unànime, tothom vol el tren. En canvi, el PP de Bauzá no escolta ningú, ben igual que està passant amb el sector educatiu”.

 Des de MÉS per Mallorca recorden que la línia Manacor-Artà està inclosa en el Pla Director Sectorial de Transport aprovat l’any 2006 pel Govern del PP, i expliquen que suprimir-la unilateralment per substituir-la per una via verda és “il·legal”.

 D’altra banda, ni el Grup Parlamentari MÉS ni els ajuntaments directament implicats no han tengut accés al projecte de via verda del Govern. Consideren que suposarà “enterrar els 5,5 milions d’euros que diuen que costarà”. I posen en dubte que aquesta quantitat sigui suficient per acabar el projecte. A més, incideixen en el fet que “la via verda no la reclama ningú, tret de quatre propietaris de xalets directament afectats pel traçat del tren”.

 Finalment, la coalició insta el conseller Company a reclamar al Govern espanyol els doblers que pertoquen a Mallorca en inversió ferroviària: “Madrid ha de pagar, no pot ser que es gastin milers de milions d’euros en AVEs i a Mallorca no arribi res. Company no reivindica el que ens toca, i només dóna les culpes a qui no les té”.