Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1736
Carmona Ara més que mai necessitam obres públiques que generin ocupació, obres que ens permetin infraestructures rentables socialment  i ecològicament: com el Tren








El coordinador general d’EUIB, Manel Carmona, juntament amb membre de les Assemblees de la Comarca de Llevant com Heike Deda, Mercedes Fernández de Manacor i altres representants de les Asemblees de Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera han participat en l’organització de la signatura i el compromís d’estendre la xarxa ferroviària al Llevant mallorquí.  L’acte organitzat per la Plataforma en Defensa del Tren de Llevant ha comptat amb també amb els cinc batles de la Comarca.

Per a EU l’extensió del tren de Llevant és una necessitat imperiosa de la comarca per a la que, a més, hi havia finançament estatal. Entenem que la renúncia del PP a acabar un projecte que es va trobar aprovat correspon a la seva aposta estratègica en favor del vehicle privat reduint al mínim el transport públic col·lectiu, que és el més eficient sostenible i favorable a les classes populars.

Entenem també que la crisi no és més que una excusa per a cobrir aquesta opció ideològica ja que el finançament correspondria bàsicament al govern central. També suposa la malversació del recursos que s’havien destinats fins ara ala projecte, cosa que és del tot inacceptable.

EU seguirà treballant conjuntament amb la Plataforma en favor de completar el projecte ferroviari en la seva totalitat, i es compromet a posar aquest projecte com una condició sine qua non per a qualsevol acord de govern futur, una vegada que el PP perdi la majoria absoluta.