Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2283

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
i  HOMENATGE A L’EXTRESORERA MARIA GALMÉS



Cap Vermell pertany a l'APFM




L’Associació de Premsa Forana de Mallorca celebrà el dia 20 d’abril l’assemblea ordinària a la seu de Sant Joan, amb l’assistència de 15 publicacions i 35 persones.

Primer de tot s’aprovà l’acta anterior, i tot seguit el president Rafel Oliver llegí l’informe de presidència, a on explicà l’actualitat de les gestions de Premsa Forana. Els punts més importants foren: els ajuts i subvencions, les gestions amb govern i consell, el procés de digitalització, un editorial conjunt a publicar, col•laboracions amb la U.I.B. i l’ACPG (associació catalana de la premsa gratuïta) i els diaris i revistes digitals. Seguidament el tresorer Magí Ferriol donà lectura de l’informe de tresoreria, donant compte de tots els conceptes d’actius i passius de l’entitat.
En l’apartat de precs i suggeriments, es feu un debat en torn a la difícil situació actual de la Premsa Forana a Mallorca, amb deutes pendents de les institucions, retirada de tots els ajuts i subvencions, etc.



En dit debat els associats decidiren reunir-se cada tres mesos en torn a un tema específic com: edició, impremta i maquetació; publicitat; publicacions digitals, etc.
La sessió acabà amb un merescut homenatge a l’extresorera Maria Galmés qui ha format part de l’associació durant uns 25 anys. Magí Ferriol feu de padrí en dit homenatge i la junta actual li entregà com a obsequi unes litografies emmarcades d’un artista local. Maria Galmés feu un discurs final, tot repassant la seva trajectòria a Premsa Forana, contant algunes anècdotes, i agraint el detall de pensar en ella per part de l’associació.
Finalment s’entregaren els premis periodístics del curs 2011-2012, amb la presència d’un dels membres del jurat, Antoni Gomila (periodista) qui feu entrega dels guardons. Els premis han estat patrocinats per l’Institut d’Estudis Baleàrics.
Els cinc premis han consistit en un diploma acreditatiu i 250 euros per categoria.


XIV PREMIS PERIODÍSTICS PREMSA FORANA DE MALLORCA 2011-2012

Presentats 43 treballs de 14 publicacions diferents.
El jurat compost per: Antoni Planas (director adjunt de l’Institut d’Estudis Baleàrics) i Antoni Gomila (periodista i secretari general del sindicat de periodistes de les Illes Balears), es reuní dia 11 d’abril de 2013, i resolgué atorgar dits premis als següents treballs:




REPORTATGE:

Guanyador: DIES I COSES. “Lene Schneider, una dels fundadors de Cala D’Or”. De: Wolfgang Kliegel. Número 150, set/oct de 2012.
Primer Finalista: COANEGRA. “Una tradició santamariera: per Nadal, llet d’ametlla”. De: Maria-Antònia Ferrer i Vidal. Número 304, desembre de 2011.
Segon Finalista: ARRÒS AMB SALSETA. “Binissalem, campió de la Copa Federació Nacional”. Número 178, abril de 2012.



ENTREVISTA:
Guanyador: N’ALÍ. “Juan Carlos Gutiérrez Pérez. Pompes Fúnebres”. De: Rafel Oliver Grammatico. Número 136, octubre de 2012.
Primer Finalista: DIES I COSES. “Antònia Vicens, el poder de la paraula”. De: Pau Vadell i Vallbona. Número 146, gen/feb de 2012.
Segon Finalista: LLUCMAJOR DE PINTE EN AMPLE. “Miquel Sbert, 40 anys dedicats a l’ensenyament”. De: Maties Garcias. Número 344, juny de 2012.



FOTOGRAFIA:
Guanyador: DÍNGOLA. “Portada: Becut vermell”. De: Guillem Mayol. Número 5, gener de 2012.
Primer Finalista: BELLPUIG. “Portada: La visita privada d’en Bauzà”. Número 875, juny de 2012.
Segon Finalista: DIES I COSES. “Portada: El dimoni i els arcàngels de Calonge”. De: Pep Estelrich. Número 145, nov/des de 2012.



OPINIÓ:
Guanyador: COANEGRA. “La llengua i els mitjans de comunicació”. De: Equip de Redacció. Número 304, desembre de 2011.
Primer Finalista: TALAIA. “Els excessos de la banca espanyola”. De: Elisabeth Sánchez. Número 51, juliol de 2012.
Segon Finalista: BONA PAU. “Paisatges i paraules”. De: Lluís Sitjar. Número 709, març de 2012.


DISSENY A LA MILLOR PÀGINA:
Guanyador: COANEGRA. “Portada”. De: Rafel Pisà. Número 307, març de 2012.
Primer Finalista: LLUCMAJOR DE PINTE EN AMPLE. “Portada”. Número 337, novembre de 2011.
Segon Finalista: BONA PAU. “Portada i Contraportada. 60è aniversari”. De: Mateu Moll. Número 707, gener de 2012.