Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1835
LES ENTITATS MALLORQUINES FAN UNA CRIDA A PARTICIPAR A LA CADENA HUMANA PER LA LLENGUA












SERÀ EL PROPER DISSABTE, 4 DE MAIG, A LES 18.00 HORES, A LA PLAÇA D’ESPANYA DE PALMA

Avui, dimarts, 30 d’abril, a la plaça d’Espanya de Palma (davant l’estàtua de Jaume I), les associacions i organitzacions socials mallorquines han fet una crida a participar a la Cadena Humana per la Llengua del proper dissabte, 4 de maig, a Palma. Hi han participat representants de les associacions convocants, Obra Cultural Balear i Joves de Mallorca per la Llengua, i d’algunes de les entitats que hi donen suport: els sindicats CCOO, UGT, STEI-i i CGT; la Federació d’Associacions de Pares i Mares (FAPA-Mallorca), la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, Jubilats per Mallorca, i l’associació Albopàs. Hi han parlat Àlex Segura, portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua, i Tomeu Martí, coordinador de l’Obra Cultural Balear, que ha denunciat que l’Ajuntament de Palma no ha posat cadafal per a la festa infantil ni per a la ballada.

Àlex Segura ha explicat que el dissabte, 4 de maig, a les 18.00 hores, a la plaça d'Espanya, a Palma, tendrà lloc la Cadena Humana per la Llengua. L’acte posarà que posarà el punt final al Correllengua 2013, que ha recorregut les poblacions i els centres d'ensenyament de Mallorca durant les darreres setmanes, en una nova demostració de la força del moviment popular a favor de la recuperació lingüística. Per començar la jornada, a les 17.00 hores, hi haurà, a la plaça d'Espanya, una ballada amb el grup Ballugall, i a les 17.30 hores, a Cort, una festa infantil a càrrec de Tic Tac.

La flama partirà a les 18.00 hores de la plaça d'Espanya, acompanyada pels Xeremiers, i seguirà el següent recorregut: plaça de la Porta Pintada, carrer Sant Miquel, plaça Major, plaça Marquès del Palmer, carrer Colom i Cort. En arribar a Cort, el president de l'OCB, Jaume Mateu, i els portaveus dels Joves de Mallorca per la Llengua, Maria Massanet i Àlex Segura, faran la lectura del manifest.

La Cadena Humana és organitzada l'Obra Cultural Balear i pels Joves de Mallorca per la Llengua, amb el suport de les principals associacions i organitzacions mallorquines, per donar una resposta ciutadana als atacs del Govern Bauzá contra la llengua pròpia.

Les entitats han denunciat els retrocessos en l'ús de català en sectors tan importants per al futur de la llengua com els mitjans de comunicació, l'administració pública i, especialment, l'ensenyament, àmbit en què el Govern Bauzá ha posat en marxa el decret Bosch de llengües, i pretén aprovar les lleis de símbols i convivència. L'entitat fa una crida al conjunt de la població a sortir al carrer per tornar a dir un sí ben fort a la nostra llengua.