Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2320
Neix Sa Tevavisió, el canal participatiu









Avui s’engega la campanya de captació de socis per posar en marxa Sa Tevavisió, un projecte de televisió participativa que començarà afuncionar l’any que ve gràcies a la col·laboració de socis i el seu finançament. Sa TevaVisió serà una televisió comunitària, democràtica i d’estructura horitzontal.

Sa Tevavisió funcionarà amb la col·laboració dels socis
Aquest projecte aprofita les possibilitats participatives i d’interacció d’Internet i l’alfabetització en audiovisuals de moltes persones del nostre entorn per fer-se ressò de la informació de proximitat.
Tots els socis podran participar a Sa Tevavisió, ja sigui formant-se en alguns dels tallers, cobrint esdeveniments, votant la programació o aportant idees. Cada persona o entitat tendrà un vot, hi haurà un responsable per a cada programa i suport tècnic per a tots els participants. La quota anual de soci individual és de 20€ i per a entitats de 60€. Poden formar part de Sa Tevavisió totes les persones de manera individual i entitats sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica. Queden exclosos les administracions públiques, els partits polítics i els sindicats.


La programació
L’objectiu és establir una programació inicial de 5 minuts d’informatius diaris emesos a www.sateva.tv, un programa setmanal de cultura i un altre d’entrevistes. Sa Tevavisió també podrà comtpar amb publicitat, sempre i quan respongui a uns criteris ètics marcats i supervisats per l’assemblea directiva. Des de Sa Tevavisió s’ha redactat uns criteris bàsics de programació als quals s’han d’atendre tots els participants. L’objectiu és ser un mitjà participatiu, autogestionat, sense pressions de grups de poder, que defensa la democràcia i la Carta dels Drets Humans.

Antecedents i perspectives de futur

La idea sorgeix d’un grup de professionals de l’audiovisual lligats a la televisió social i participativa Barri.tv que posen en marxa aquesta iniciativa per donar resposta a les inquituds ciutadanes. L’equip inicial de Sa Tevavisió s’ha reunit amb les principals entitats socials per explicar el projecte i recollir suports i suggeriments. A partir d’ara, té previst diverses accions arreu de Mallorca per difondre el projecte i per captar socis nous. També hi ha previst engegar una campanya de crowdfunding o micromecenatge, i l’organització els dies 13 i 14 d’octubre d’un festival de les cultures, amb actuacions per a totes les edats i espais per a la reflexió sobre la televisió participativa en el context actual. Malgrat la situació econòmica i l’incertesa actual, l’objectiu final de Sa Tevavisió és assolir un canal propi de TDT.


Sa TevaVisió
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
971775111