Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2697
Escric aquesta nota avorrit. Avorrit d’esperar que el sistema per si mateix funcioni... però no, no va bé del tot i ho de dir.














   Des de la implantació del nou sistema de recollida selectiva de fems porta a porta, més d’una vegada he hagut de llevar plàstics del contenidor del paper o de ficar ampolles deixades en terra (inclús, qualque dia, dur-les a casa i treure-les quan pertoca). Però, amb aquestes de la imatge, vaig decidir esperar. I esperant estic que se les enduguin. Fa gairebé quinze dies que són al mateix lloc (carrer Baverons). Durant aquest temps s’han recollit tota casta de fems (inclús dos dies el vidre!!!) i les botelles segueixen allà mateix. Supòs que han passat els que fan net els carrers, la màquina netejadora, i qui sap si qualque policia local..., però ningú ha fet el més mínim esforç per retirar-les. I costa poc, de fet, si el proper dia –dijous 8 de setembre- ningú se les endu jo mateix les ficaré al contenidor verd. Cap problema!
   El que passa és que em  fa mal  que, pagant el que pagam per la neteja de carrers i recollida de fems (on són els controls de qualitat?), no hi hagi ningú capaç de solucionar un sezill incident de servei, com és el cas.



   I que consti que el sistema de recollida actual em sembla bé, el trob millor que el dels grans contenidors,  però s’ha de fer correctament i  hi ha d’haver certa responsabilitat ciutadana i dels professionals. I aquí, em sap molt de greu dir-ho (no em vull qüestionar la professionalitat de ningú), el cert és que aviat farà quinze dies que deixaren aquestes botelles i encara segueixen en el mateix lloc, el punt de recollida de fems  del carrer Baverons. És un detall, pot ser, però parla molt malament del que les va deixar el dia que no tocava, dels que les havien d'arreplegar i de la manca de comunicació i control del servei.
   Si s’haguessin recollit un dia o dos després, parlaríem d’un cas d’incivisme, com tants n’hi ha (no respectar els horaris, no tirar els fems enl contenidor corresponent, abocar escombraries al bosc i als solars, utilitzar les papereres per llençar els fems domèstics o deixar les bosses a qualsevol cantó...), però, passat el temps que ha passat, el problema és un altre i algú ha de prendre mesures. I no és la primera vegada que passa.
   Em sap greu, però algú ho havia de dir.
   Tot sigui per millorar, no es tracta que demà les llevin i ja està! No, el que deman és que hi hagi més control i més eficàcia.  Crec que el nou regidor de Medi Ambient té prou feina en aquest sentit. Ànim!

Paco Galian