Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 4309

DIMONIS DE MANCOR DE LA VALL
A LA NIT DE FOC DE CAPDEPERA











   Des d'Arrels de la Vall, associació cultural de Mancor de la Vall, volem donar les gràcies a l'acollida que hem tengut durant els cinc anys que hem donat vida a la Nit de Foc de Capdepera. Enguany per a nosaltres era un any molt especial. Al poble que té la festa més gran del foc a Mallorca, els nostres amics de Capdepera (ara i sempre) agafaven el relleu de la festa. La Solera Gabellina ja és una realitat.

   Els dimonis de Mancor de la Vall, d'aquest petit poble, formen part d'Arrels de la Vall, una associació cultural d'un poble de 1300 habitants que compta amb uns 300 socis. Però qui són els dimonis de Mancor i Arrels de la Vall? Som un equip humà, un grup de força que ha marcat noves perspectives culturals. Els dimonis hem fet actuacions a Holanda, a Berlin, diverses actuacions a l'Estat espanyol, vàrem crear l'Atiar Foc com a gran espectacle de fi de les festes de Sant Sebastià a Ciutat de Mallorca, som els creadors de l'Aplec de dimonis, vàrem fer la presentació del RCD Mallorca a Son Moix i la clausura de les Olimpíades d'Illes de tot el Món. Així mateix, som els creadors del Pandemònium de Biniamar, un espectacle únic dins una església catedralícia del centre de Mallorca per a la realització del qual treballam colze a colze amb l'Associació “Es Macs de Biniamar”. Hem estat també els creadors de la Fira del Foc, de la qual sembla que són candidates per a l'organització de l’any 2012 Eivissa i Capdepera. A part de tot això, des de l'Associació, i concretament des de la colla de dimonis hem ajudat i col·laborat en la posada en marxa de la colla de dimonis d'Eivissa, dels dimonis de Son Sardina, dels dimonis de Son Gotleu, del drac de Sant Jordi, dels dimonis de Binissalem i ara dels dimonis de la Solera Gabellina. Tot això des d'una perspectiva totalment altruista, tot per la cultura.

   Però Arrels de la Vall no només es limita a la colla de dimonis, se li sumen els gegants de Mancor de la Vall, els Cavallets que representen la conquesta de les alqueries sarraïnes que conformaven el nostre municipi, la bèstia de foc, la colla de tamborers, les colles de xeremiers i la Fira de l'Esclatasang i de la Muntanya, tot això fruit de la caparrudesa, caràcter i perseverància d'una persona sacrificada, enginyosa i ànima de l'associació, en Toni Costa, i de l'esforç conjunt de totes les persones de molts de pobles que s'han sumat a fer possible tots aquests projectes, tots ells des de la total i absoluta dedicació voluntària i deixant-hi molts esforços i hores robades del seu àmbit personal.

   Sabem ben cert que ni els dimonis de Mancor de la Vall ni ningú de Solera Gabellina han robat el micro. Per altra banda, els mals entesos i les errades de coordinació i discussions, desgraciadament sovint acompanyen els muntatges i preparacions. La tensió és present, la responsabilitat és absoluta i l'autoexigència de les colles és màxima, però això amb l'experiència s'assumeix com a part del joc, sense més importància i amb un únic objectiu: aconseguir el millor resultat, potenciar la cultura i continuar endavant engrescant a més gent en aquest projecte cultural i social sense precedents a Mallorca.

   Res ha de deslluir la festa que vàrem viure, espectacular, impressionant i única (http://mayolicus.wordpress.com/). Més de 70 voluntaris montant i 97 participants a la Nit de Foc, amb un muntatge brutal, amb un dia de treball intens des de les 6 del matí fins a acabar el correfoc, un correfoc amb carrers plens de gent a vessar (http://massayialtresherbes.blogspot.com/), amb moltes ganes de festa i que de ben segur varen disfrutar.

   Solera Gabellina és ja la Colla de dimonis de Capdepera i d'ells dependrà la nostra presència a properes nits de foc a Capdepera. Mentrestant, nosaltres continuarem donant el nostre suport perquè arrelin i alhora agafin experiència; estan convidats (i tot Capdepera!) a participar a la pròxima Fira de l'Esclata-sang i de la Muntanya, a viure i a disfrutar de la festa i del bon rotllo. Així hauria de ser per a tothom!

Molts d'anys i foc de Solera Gabellina!!!!!!!!!!!!!