Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2856
Les disfresses de la religió


 

 No sabem si es tracta d'una serp d'estiu, però en qualsevol cas la notícia de la creació d’un parc temàtic cristià a Capdepera no ha passat desapercebuda per a cap mitjà de comunicació. Si no fos pel fet que ja existeixen dos parcs iguals en el món, la majoria pensaria que es tracta d’una broma.

Després de l’eufòria inicial caldria analitzar la qüestió més a fons. En un Estat laic haurien de prendre’s en compte molts de factors, com la diversitat sociocultural de la nació. Aquest element de propaganda cristiana seria refutat amb indignació si parlàssim d’erigir un centre semblant però musulmà, llavors estaríem situació de dir que es podria muntar un Crist.

No estam parlant del ratolí Mickey ni de l’ànec Donald; parlam d’exalçar els orígens d’una religió que ha fet grans aportacions a la humanitat com les Croades, la Inquisició o l’Opus Dei.
Aquest proselitisme disfressat de divertiment hauria de ser evitat a tota costa.

Consider que qui vulgui veure un parc temàtic cristià hauria simplement desplaçar-se al Vaticà i allà trobaria el cristianisme en el seu màxim apogeu i esplendor. Només confii que cap fons públic es destini, directament o indirectament, a aquest projecte esgrimint l’excusa de l’interès general.

Entenc que a l’Església li interessi tenir tots els nens reunits en un mateix punt... però, donada la caiguda en picat del nivell educatiu dels joves al nostre país, no seria millor i més profitós quelcom una mica més neutre com un parc de la ciència ?

 

Per als que hi no veuen més enllà de la vil moneda i deixen al marge qüestions ètiques més importants, voldria fer notar l’erroni del seu prematur raonament. És plausible que hi hagi alguns ingenus que creguin que aquest projecte pot portar riquesa i prosperitat al municipi. Greu error. Aquest tipus de parcs es dissenyen de tal manera que els seus visitants mengin, beguin, vegin espectacles i deixin tots els seus doblers entre les quatre parets del recinte. Algú es creu que la gent aniria al matí a la platja i a la tarda a contemplar l'ascensió de Crist al cel? No. I l’hoteler es pensa que els amants de Crist anirien a allotjar-se en el seu establiment? Seran tants com els que vénen a jugar en els nostres famosos camps de golf que havien de dur turisme de qualitat.


I què opina, la comunitat gai gabellina? Els sodomites, com els anomena el cristianisme des dels seus inicis. Seguiran el joc a aquells que els han vilipendiat i condemnat a l’infern durant segles? Siguem coherents, que no tot són diners.
Crist va treure els mercaders del temple. Permetran els cristians que els que comercien amb les seves creences s’estableixin en el seu poble?

Hi ha ocasions en què els més pietosos, els que més s’impliquen en cerimònies religioses, solen ser els més pecadors (als ulls de l’Església), gais, adúlters, estafadors, drogoaddictes, ludòpates, corruptes, etc. Aquests, en el seu afany de redimir les seves faltes (sempre segons l’Església) s'impliquen més a fons. Amb això vull dir que segurament seran dels primers a donar suport a projectes tan absurds com el d’aquest parc en el qual se sentiran perdonats pels seus pecats, encara que sigui muntant en els cavallets i menjant un "kebab" a l’estil palestí.

Les úniques beneficiades seran, en qualsevol cas, les arques municipals. Encara que també es beneficiarien si fessin fora un parell de regidories inútils, per inoperants, però això ja són figues d’un altre paner.

 

Amén.

Paolo Zerbato Cano