Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2090


(EUROPA PRESS) El PP de les Balears va anunciar aquest passat dijous que demanarà la dimissió de l'alcalde de Capdepera, Bartomeu Alzina (PSIB), si finalment es demostra que hi va haver negligència per part de l'Ajuntament en no haver ordenat la paralització d'obres il·legals a l'hotel Son Moll de Cala Rajada (Mallorca).


Així ho va indicar en roda de premsa el portaveu de la formació, Carlos Simarro, que va reclamar el primer edil de Capdepera que comparegui públicament per donar explicacions i aclarir "si l'empresa disposava o no de llicència per escometre les obres" a l'establiment que es va esfondrar, costant la vida de quatre operaris.

El portaveu 'popular' va reclamar així mateix a Alzina que expliqui si és cert que el Consistori va tramitar fins tres requeriments de paralització, i si és així, va dir, "exigirem que assumeixi responsabilitats".

Per la seva part, la portaveu adjunta del partit, Antònia Estarellas, va considerar que el primer edil hauria comès una "falta de negligència" si tenint coneixement de la manca de llicència no va parar les obres, per la qual cosa "haurà d'assumir responsabilitats". "No es pot tornar la vida als treballadors morts, però sí que podem exigir responsabilitats per l'ocorregut", va afegir Estarellas.

"El nostre partit, vist els antecedents que sembla que consten, demanem una depuració legal i administrativa -relativa al tema de llicències, plans|plànols, etc. - " va indicar Estarellas, qui va insistir que "no es pot obviar que un zelador en tres ocasions havia emès butlletins que s'estaven fent les obres sense tenir la corresponent llicència, una situació que havia posat en coneixement d'alcaldia".

Simarro, en nom de la seva formació, va donar el condol a les famílies dels quatre morts en l'accident de l'hotel Son Moll. "És un gran drama per a les quatre famílies pel desgraciat accident, que lamentem des del Partit Popular", va sentenciar.