Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2373

  Les mesures han estat presentades en roda de premsa avui per David Abril, Coordinador d'EU i Eberhard Grosske, Tinent de Batlessa i ex-Conseller de Treball


 
També aprofiten aquesta roda de premsa per expressar la solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. En la mateixa plantegen demanar la dimissió del Batle de Capdepera.

 

 S´han dit ja moltes coses, que semblen òbvies:

Des del punt de vista de les responsabilitats, aquestes són compartides:

És remarcable en aquest marc la irresponsabilitat demostrada pel conseller Nadal quan aprofita l´ocasió per intentar colar el seu Decret (“d´impuls de la inversió”), que amenaça amb carregar-se les mesures de control urbanístic i protecció del territori que s´aproven a altres nivells i que tant ha costat aconseguir.

  Aquest nou “cas Tívoli” és més preocupant encara. En temps de crisi econòmica, on davant la manca de feina és més fàcil que la gent accepti treballar en qualsevol condició, s´haurien de reforçar tots els mecanismes de control.

 

En aquest sentit des d´Esquerra Unida proposam:



http://www.eu-balears.org/

   Per altra banada han anunciat que l'agrupació local d'Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV) a Capdepera debatrà aquest cap de setmana si demana la dimissió de l'alcalde, Bartomeu Alzina, que governa mitjançant un pacte PSIB-EU-EV, després de l'ensorrament de l'hotel Son Moll, segons ha anticipat el coordinador d'EU a Mallorca, David Abril.

   En declaracions realitzades al programa radiofònic Avui per demà d'Ona Mallorca, el coordinador d'EU a Mallorca, ha atribuït a l'Ajuntament i a l'alcalde les responsabilitats en matèria d'urbanisme.

   Abril ha dit que el fet que l'alcalde no parés els treballs|feines de reforma de l'establiment que mancava de llicència d'obres "és un incompliment del pacte de govern".

   Segons Abril, l'esmentat acord "parlava molt clarament de respectar la disciplina urbanística", àmbit d'actuació a què correspon la concessió d'aquest tipus de llicències de construcció de què mancava l'hotel que es va esfondrar dimarts.

   El coordinador d'EU a Mallorca ha recalcat que "l'alcalde tenia directament la responsabilitat i la competència d'Urbanisme".
   "Això s'ha de resoldre aquest cap de setmana assumint tots la seva responsabilitat política", ha assegurat Abril, una vegada finalitzat el període de dol de tres dies establert per l'Ajuntament després de la mort dels quatre treballadors.

   Abril ha assenyalat que les regidores de la formació d'esquerres en l'Ajuntament de Capdepera han volgut esperar per prendre una decisió a la qual passessin els tres dies de dol que tenen lloc fins al divendres a la localitat.

   "Les responsabilitats de l'Ajuntament i dels responsables polítics d'urbanisme són evidents, és una decisió que ha de reclamar l'assemblea local d'EU-EV i hi estan treballant i estan en negociació del pacte", ha afirmat Abril.