Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2428


 Hi ha activitats culturals més importants que les altres? 











              Som membre del grup de teatre Es Mussol i el pròxim cap de setmana estrenam un muntatge. Feia un parell d’anys que no assajàvem al teatre de Capdepera de forma regular, però quan ho hem tornat fer ens trobam amb el mateix problema de sempre: la falta d’organització a l’hora de concedir la sala del teatre als diferents grups que la utilitzam.


            El teatre és un espai que tots hem de poder utilitzar per dur a terme l’activitat que sigui, però respectant els horais i dies reservats.

            Fa dos mesos vàrem reservar la sala gran del teatre per assajar els dilluns, dijous i dissabtes fins dia 19, el dia de l’estrena. Evidentment, si hi ha hagut alguna altra activitat programada, hem cercat un lloc alternatiu per assajar. Però un dels problemes que ens trobam és que la majoria de vegades no se’ns avisa de que el teatre estarà ocupat, i el personal del teatre tampoc té els horaris d’assaig dels grups que utilitzen el teatre.

            Així, qualsevol dia, quan arribes al teatre pots trobar  ocupat l’espai que has reservat  prèviament, o a mitjan assaig et pot interrompre algú que també ve a assajar.

            Si noltros tenim reservats els dijous, i sempre hem pogut tenir la sala tota la setmana abans de l’estrena, per què es programa una activitat dijous dia 18 a l’hora que nosaltres tenim  la sala?

            No és la primera vegada que ens passa, però en aquest cas xerram del dia  abans de l’estrena. Això puposa que aquest dia hem de deixar l’escenografia muntada, hem d’enfocar i hem de fer un assaig general. Quan farem tot això? A partir de les 10 del vespre?

            Una vegada plantejades  aquestes qüestions als responsables de l’Ajuntament, no ens han sabut donar cap resposta concreta. Només que el concert programat  dia 18 es farà.

            Així les coses, jo em faig una sèrie de preguntes: per què una activitat que estava programada un altre dia i a un altre lloc  passa a fer-se al teatre sense tenir en compte qui té resevat l’espai? Per què quan cercam un responsable tothom es passa la pilota i ens fan voltar de l’escola de música a l’Ajuntament sense donar una solució? Per què si l’Ajuntament tenia tantes ganes que Es Mussol estrenàs un nou muntatge no mostra gaire interès a ajudar-nos ara? Per què quan ve un director o un col·laborador de fora a actuar amb noltros ens ha de caure la cara de vergonya a l’hora d’explicar-li que aquestes situacions són habituals al teatre de Capdepera? Per què té prioritat un concert de l’escola de música? Hi ha activitats culturals més importants que les altres?  Realment, s’ha de reservar el teatre o  es dóna la sala a la persona més insistent? Si jo prepar un monòleg i el vull estrenar a l’escola de música un dia i una hora concrets, em cediran una aula sense posar-me problemes?

            I ja per acabar, algú sap on és tota la roba d’ Es Mussol i IB Teatre que vàrem deixar al soterrani del teatre per fer un fons de vestuari que pogués utilitzar tothom? Ha desaparegut. I,  com és habitual, ni l’Ajuntament, ni els treballadors del teatre en saben res. Si algú ens  pot informar d’on ha anat a parar li ho agrairem.

            Gràcies i molts d’anys. 
                                                                                                      Biel Bisquerra