Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 1932

 El I Festival Intercultural de Capdepera inclourà una mostra de cuina, contacontes, jocs i espectacles de música i dansa













   Un 32% de la població del municipi gabellí és immigrant, procedent d'uns 65 països.
   El Primer Festival Intercultural de Capdepera se celebrarà el pròxim dissabte, 13 de desembre, al Poliesportiu Es Figueral a partir de les cinc d’horabaixa amb diverses activitats organitzades per l'Ajuntament de Capdepera i la col•laboració de la Direcció d'Immigració, dependent de la Conselleria de Afers Socials, així com de diverses associacions locals com, entre altres, Terra Verd, Deixalles o Cáritas.
   La primera edició d'aquesta trobada intercultural oferirà una Mostra de Cuina en la que es podrà degustar menjars de diferents països: del Marroc, el Senegal, Colòmbia, l'Equador, Argentina, el Brasil, Alemanya, Gàmbia i Espanya. Tindrà un preu simbòlic de dos euros per sis plats de degustació.
   A més, els assistents a l'esmentat festival intercultural podran gaudir de contacontes i jocs del món de diferents països, dirigits als més petits.
   L'esdeveniment inclourà així mateix una Mostra de Música i Dansa amb Percussió Marroc, Baraka, Dansa Equador, Capoeira, Ball de Bot, Tuna, i Percussió Escola de Música. I també hi haurà composició floral amb música.
   La regidora d'Immigració, Virgínia Urdangarín, assenyala que "amb aquest festival el que pretenem és crear un espai de trobada, estrènyer relacions, intercanviar i compartir costums".
   El I Festival Intercultural el seguirà el pròxim dilluns, 15 de desembre, una taula rodona que se celebrarà a les 20.00 hores al Teatre Municipal de Capdepera sobre el 'Present i Futur de la immigració a Capdepera'. Amb aquesta taula rodona "volem buscar i saber quines són les demandes i què és el que falta a Capdepera per atendre els immigrants", afirma la regidora.
   D'altra banda, l'àrea d'Immigració de l'Ajuntament de Capdepera disposa des de fa uns mesos d'un mitjancer intercultural i d'un mecanisme traductor que tradueix fins un total de 51 idiomes, en especial, per detectar i facilitar els casos de denúncies relacionats amb la violència de gènere.


Servei  de Comunicació
Ajuntament de Capdepera
Image