Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 1561

Reflexions sobre la brutícia en un indret idílic



Les darreries del 2021 ens han ofert uns dies assolellats que convidaven al passeig i a gaudir de les platges del municipi. De fet veure Cala Agulla o Cala Mesquida amb una mar tranquil·la i transparent convidava al bany o al goig de prendre el sol  gaudint del paisatge.

Un lector ens ha remet una sèrie d’imatges del seu passeig per Cala Agulla i una sèrie de preguntes i reflexions del que ha vist.

La platja estava magnífica, preciosa. Així en general. Ara bé, hem vist coses que no ens acaben de quadrar ni  agradar. 

No arribo a entendre com poden passejar cans i cavalls. No perquè passegin, no tinc clar si està permès o no (de fet pensava que no, em sembla haver-lo vist a cartells), sinó pels excrements que deixen. 


Esta clar que el civisme és una assignatura pendent de molt dels nostres veïns. No entenc que no retirin les merdes de les seves mascotes d’espais públics. A la platja al voltant de l'espai on jugaven els nins hi trobàrem excrements de ca i de cavall.


A més de la platja, als camins també trobam molts d’excrements de cans, especialment els que són més concorreguts, per exemple entre el pàrquing i el pi de ses Vegues sembla un “pipi-can”. Esta molt bé treure  passejar l’animal, però  recolliu els seus excrements del mig del camí. Fa oi!... i deixa ben retratades aquestes persones que tant estimen la seves mascotes. 


També ens cridà l’atenció les papereres plenes a vessar. Si hi ha papereres per tirar els residus se suposa que s’han de retirar periòdicament. A l’estiu esta clar que ho fa la concessionària de les platges i a l’hivern..,,,amb quina freqüència se retira la brutors de les papereres? Qui és el responsable? Per la imatge es comprova que la freqüència és del tot insuficient... El que passa és que a més de la brutor escampada, la mala imatge que dona i la sensació de deixadesa, molts d’aquests plàstics acabaran a la mar. Després per llevar-se la mala consciencia o fer creure que són molt curosos amb la natura organitzen diades de neteja de les platges i la costa... i de pas surten a la premsa fent creure que són molt responsables i que es preocupen molt pel medi ambient.



Espero que el 2022 ens dugui una bona dosi de civisme i ,als responsables, més compromís i manco “postureo”.

Ens envolta una natura que és tot un privilegi i sembla que no la valoram suficientment”.

Un lector calarajader