Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2372

 La Creu Roja fomenta el envelliment actiu i saludable i la autonomia personal





L’any 2007 va atendre 5.754 persones majors a les Balears, especialment a través de programes d’ajuda a domicili, teleassistènica  i companyia.

    Les persones majors representen una comunitat en ràpid creixement a Espanya, on hi ha més de 7 milions de persones majors de 65 anys, de les quals 1,5 milions viuen soles. Moltes persones d’aquest grup de població es roben en situació de vulnerabilitat, per problemes de salut i malalties cròniques, ingressos baixos, discapacitats, etc…
   L’Àrea d’atenció a la Dependència de la Creu Roja, inclou diversos programes amb l’objectiu donar resposta a aquestes necessitats i reforçar l’autonomia.


   Amb prop de 3.000 usuaris, un dels serveis destacats en el 2007 és la “teleassistència domiciliària”, que permet a moltes persones majors viure amb independència més temps a les seves llars. Com a novetat els familiars i/ cuidadors poden assistir a cursos de formació com “Alzheimer y demències” o “ La Llei de Dependència”.

  En número de beneficiaris, segueix el “Servei de menjar a domicili i menjadors socials”, que en 2007 arribà a 1.102 llars. 
  En general, la Creu Roja promou un envelliment actiu, i ofereix a les persones majors participar en projectes per a fomentar hàbits saludables i l’autonomia personal, mitjançant activitats per a la salut, lúdiques i culturals, que conviden a la participació.


   Per a realitzar aquests projectes la Creu Roja compta amb un important número de voluntaris qualificats, a qui s’ofereix una formació contínua. S’ha de destacar el programa   “Ajuda a domicili complementària”, on són els voluntaris-es qui realitzen les tasques de companyia i ajudes, oferint un important recolzament afectiu a les persones majors, ajudant-los a superar l’aïllament  i la soledat.
  Per acabar, la Creu Roja per a millorar l’atenció a familiars cuidadors, recorda que a més de planificar activitats formatives i lúdiques té a la seva disposició el portal d’Internet www.sercuidador.org, un espai que facilita d’informació i la resolució de problemes que es puguin plantejar a l’hora d’atendre als seus familiars depenents.



Informació
Creu Roja de Balears