Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2174
   Ja hi tornam ésser, a donar la tabarra. Però fent via, anem al que interessa...

  És evident que a la nostra localitat hi falten places d'aparcaments, tant per vehicles automòbils, com per a motocicletes.  Això afecta principalment als turistes que se desplacen a Cala Rajada, per passar una jornada a la nostra localitat. Es clar que els visitants es deuen pensar que aquí "todo el monte es orégano", i aparquen on volen, o tal volta on els hi sembla millor. Després passa el policia municipal, veu el cotxe aparcat on no pertoca, el multa, i ve la grua i se'l emporta al depòsit municipal. Aquí pot començar una historia del més enllà quant el propietari vol cercar l'automòbil. Us  imagineu el trist record que s'emportaran els propietaris del vehicle? Entre que el cerquen, abonen la multa, l'import de la grua i, tal volta altres taxes, quant sentin parlar de Cala Rajada, semblarà que tenen foc dins les sabates, pel trist record esmentat, i no tornaran més per aquí, ni en pintura.
  Ja fa molts d'anys, quan  en "Tomeu Gabriel" fou batle de Capdepera, per devers any 1978, un industrial de Cala Rajada, va proposar a l'ajuntament fer un aparcament sota el sòl de la "Plaça dels Pins" de la nostra localitat, sense tallar ni un sol arbre. El batle, en aquell ple quedà tan estorat, que quan va analitzar la proposta va dir: "si vivim coses vorem", però aquella idea es quedà en això, sols una idea que mai es dugué a terme.
  Mentre, la manca d'aparcaments és més que evident, que d'això els més innocents són els qui paguen les conseqüències davant la falta d'espais per aparcar els vehicles.
   D’altra banda, per les festes de Sant Joan de Ciutadella, quan el vaixell de Cape Balear funcionava, davant la balquena de cotxes que venien a Cala Rajada, sembla que l'ajuntament disposava d'uns aparcaments que estaven ben senyalitzats, per fer front al problema, això a més d’estar el carrers atapeïts de vehicles. I cal preguntar-se : Quan no hi ha festes a Ciutadella, què passa?. He de pensar que són aparcaments d'un parell de dies, i s'ha acabat l’historia.
   Per altra banda no estaria de demés, que els responsables del trànsit a la nostra localitat, tinguessin a bé en canviar els senyals de trànsit quinzenals, per els semestrals, com hi ha als carrers de Capdepera, com per exemple al carrer Coves, que es semestral. Davant aquestes circumstàncies cal preguntar-se : Per què no es fa el mateix a Cala Rajada?. O tots moros o tots cristians.
            
Nicolás Nadal Ferrer
D.N.I 41.353.144 H