Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2148


Va ser un èxit el concet de Rosario Flores? Va dur molta gent de fora? Quants eren del poble?  Algú ha tret comptes?
   D'entrada, s'ha de dir que l'èxit artístic de Rosario Flores no el pos en dubte. No seré jo qui critiqui un músic. Me pot agradar o no, però crec saber reconèixer quan un cantant que no és del meu estil (la seva música, vull dir)  fa bé la seva feina, fora de prejudicis i tòpics. I crec que na Rosario va fer bé la seva feina i se'n va dur el públic -o bona part - a la butxaca. La gent amb qui he parlat se'n va anar contenta del concert, alguns gratament sorpresos i d'altres confirmaren les seves expectatives.
Però..., quanta gent va anar al concert? Aquesta pregunta, purament retòrica, ve a rel d’un comentari que circulen sense gaire fonament. Mentre prenia un cafè matiner a Can Patilla, una joveneta me comentà que hi havia una gentada, no de bades s’havien venut “set mil entrades!!!”. Un poc massa vaig pensar, però... No acab el cafè i m’arriba un altre comentari, amb una xifra semblant “sis mil entrades!!!” (si hem d’afegir la gent del poble, la xifra pot ser astronòmica). No sé si l’origen d’aquestes xifres és el mateix o ha sortit de distintes persones. En aquestes estava, quan veig un company, li deman opinió i me dona la xifra de dos mil assistents (un poc baixa, així d’entrada). Vaja uns tant i uns tampoc. Com pot haver tanta divergència en les apreciacions?
  Ara puc entendre allò de les divergències entre xifres de les manifestacions o actes multitudinaris, el organitzador donen una quantitat, la premsa dona una altra i la policia una altra diferent. I entre una i altra pot haver milers o desenes de milers de persones de diferència.
  Així que el qualificatiu de multitudinari me sembla correcte (jo, en el camp de futbol, som incapaç de calcular una quantitat), però encara no tenc la certessa si va ser un èxit de públic, una entrada discreta o un fracàs. La policia local de Capdepera xifra entre 3000 i 4000 assistents.

Un que escoltava i ballava