Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2394

El Temple de la Mare de Déu del Carme de Cala Rajada, es pot considerar com una joia majestuosa de les construccions a la nostra localitat.


Image

Descriure l'historia  dels terrenys seria llarg i empalagós, però diré que l'arquitecte dels plànols, fou don Gabriel Alomar i Esteve. (Aquest personatge l'any 1938 fou un dels firmants de "El Manifest", que redactá el poeta mallorqui, Miquel Ferrá, en pro i defensa de la cultura mallorquina.)


De l'any 1935 al 1943, l'arquitecte Alomar treballà pel seu amic personal, Juan March i Ordinas. Fou en aquesta època quant n'Alomar redactà els plànols del nostre Temple Parroquial.


El Temple de la Mare de Déu del Carme, desde el temps del ecònom don Bartolomé Gomila Vallespir (E.P.D.), havia estat sempre obert, pero a resultas d'un incident greu ocorregut l'any 2001, quan un despressiu trencà l'imatge de marbre de la Verge del Carme, i va fer troços l'Altar Major. Des de llavors el Temple està tancat, exceptuant el moment que s'oficia la Missa.


El que cuida del funcionament del referit Temple (no ve el cas anomenar-lo, pero diré que amb el vicari don Juan Femenías Nebot, ja havia estat escolanet) obria unicament les portes principals del portal major, que per els vitralls es podía contemplar l'interior. Això era per ordre del senyor Rector don Miquel Mulet Bujossa.


Fa un parell de dies, no molts per cert, que el senyor Mulet cregué oportú que el Temple tenia que estar obert al públic, ja que abans no se podia accedir a l'interior.


L'HORARI D'APERTURA I TANCAMENT ES QUE REGEIX ÉS
Tots el dies de la setmana, s'obri a les 9 del matí i es tanca a les 13 hores.
Els capvespres s'obri a les 16 h. i es tanca a les 20 hores.


Totes aquelles persones que tenguin interés en visitar l'Església, ho poden fer a les hores indicades  anteriorment, i si qualcú te interés en du un ramet de floretes, pot trucar al telèfon 626 10 25 10, on serà atés dins les mides de lo possible, per el bon funcionament de la Església de la Mare de Déu del Carme.