Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2087
 Vull aprofitar aquesta secció de "CAP VERMELL" per aclarir que un servidor no está, ara mateix, escrivint cap llibre, tot i que m'agradaria poder-ho fer. Jo el que sé és que en Jaume Tous "Jato", antic corresponsal de premsa, está redactant les seves memòries. També sé que el dia 9 d'agost es presenta un llibre-DVD sobre la figura del desaparagut Joan Nebot "Rai" en el qual jo he tingut l'oportunitat de col.laborar a petició del seu nét Arnau Serra.    El que jo estic fent –ho he comentat, crec, amb un reduït nombre d'amics–, aprofitant dies de vacances i capvespres, es recopilar, seleccionar i posar en ordre el meu arxiu periodístic des que a l'any 1965 vaig iniciar el meu tarannà de corresponsal de premsa a la desaparaguda "Revista Cort" i, més tard, a "Ultima Hora" i a "Diario de Mallorca", concretament fins al 2005 (uns 40 anys, més o manco, ja que vaig tenir un període de nul.la activitat redactora per la meva dedicació a assumptes de cinema).

  Són molts d'anys, amb un voluminós ventall de cròniques, notícies, articles, etc., sobre nombrosos temes i, clar, molta d'història de Capdepera, Cala Rajada, Canyamel, Cala Mesquida i la resta del municipi, i que intent, amb punts i amb bones, classificar per matèries o seccions: esports, política, polítics, batles, societat, teatre, cinema, cultura, pescadors, port i litoral i d'altres, a més de molta miscelània escampada al llarg d'aquests 40 anys.

  Un bon gruix que, amb tota seguretat, comportaría l'edició d'un grapat de llibres. En castellà, preferentment, ja que el català no comptava, aleshores, amb l'acceptació actual. D'aquí que, en moltes d'ocasions, suposi una mica costós per a mi expressar-me correctament.

  Aquesta tasca l'estic realitzant per a pròpia satisfacció personal, a hores lliures i, tal volta, perquè d'aquesta manera, al moment de fer-ho –i com es titulava aquélla pel.líkcula de Howard Hawks–, "Me siento rejuvenecer".
 
   Idó aixó.

   Cordialment,
                         
   Bartomeu Melis