Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2103
Puntualitzacions de Bartomeu Melis Melis sobre la nova imatge de la  Verge del Carme
Image


   Amb motiu de les celebracions de les festes del Carme a Cala Rajada, he pogut comprovar com la difusió de "Cap vermell digital" es efectiva. Tant de bo que ho sigui en tots els aspectes que abarca l’ample espectre d’articles, noticies i comentaris que, dia a dia,aquesta publicació ofereix i que ens impedeix començar la feina sense consultar-la abans. El meu curt comentari del prop passat 8 de juliol amb relació a que si és o no necessària l'implantació d’una nova imatge de la Mare de Deu del Carme es veu que no fou interpretat, per alguns lectors, en la mesura en que ho vaig escriure. D’aquí que els nombrosos comentaris que he rebut darrerament des de diferents punts m’han evidenciat - com he dit - la forta repercussió que "Cap Vermell" té.
   En cap moment, un servidor ha volgut oposar-se a una nova entronització de la Verge al altar de l’església de Cala Rajada, - ni molt manco - com, sembla, qualcú va entendre, segons em digueren. Jo entenc perfectament el sentiment de la gent del port i dels feligresos de la parròquia en vers de la patrona dels mariners. Per tant, no estic en desacord en que s’instal•li la talla policromada de fusta que es pretén. Vull ser dels primers que col•laborin en la rehabilitació de la part superior de l'altar major, si s’escau.
    El que jo voldria matisar del meu anterior comentari, i com una opinió personal,es el següent: En aquest temps en que hi ha manca  de finançament per a les esglésies, el clero i el manteniment dels temples, que resulta costós i, contínuament, s’han de fer col•lectes o promoure esdeveniments per quests o altres objectius relacionats, el que s’hagi de fer una despesa de quasi 16.000 euros - que es el cost que tindrà l'esmentada talla de la Mare de Deu, - ho trobo desmesurat, tota vegada que pens que l'actual imatge del Carme, igualment venerada, reuneix les mateixes qualitats que l'anterior o la propvinent, en especial dintre del cor del fels calarajaders. Aquests 16.000 euros, - i  això ho compartesc amb prou gent en que he parlat del tema -, ben distribuïts, podrien donar molt de joc en benefici de la parròquia i si, com es diu, hi ha o hi haurà crisi amb més raó.

Image

    Clar que el Rector, Miquel Mulet, ja avançar a la Missa del Moll que si no podia ser amb un any s’invertirien dos anys. I un, que observa i escolta, va sentir opinions per a tots el gustos a l’esplanada. Algú es va atrevir a insinuar -- i no es broma, ho juro -- de si el petit incident que al baixar de l’escenari va sofrir l'imatge de la Mare de Deu abans de la processó es podia interpretar com una mena de premonició. I jo em demanava... ¿premonició a favor o en disconformitat en la ubicació de la nova talla de la Verge?. El temps ho dirà.
Una forta abraçada a tots,


 Bartomeu Melis