Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3265

...o la conquesta

del Llevant mallorquí a Calvià 

Image


 

Avui és la primera vegada que escric a Cap Vermell, crec que l’ocasió ho mereix, perdonau si hi ha més faltes ortogràfiques que el comte, però la premura de temps, sortós temps, no em permet corregir aquest escrit. Bé, endavant.

Primer vull agrair l’autocar que va venir de pares a veure mamma mia a la Sala de Palma nova, també ho vull fer a en Pere Cortada, Pere sense tu encara estaríem per Palma nova, gràcies per tot. Revi, no m’ho oblit de tú, gràcies.

Al·lots de 4t d’ESO enhorabona, i endavant, vàreu deixar a la poca gent que varen venir de Calvià,  bocabadats.

Bé, anem per feina.

En Pere Cortada, via Ajuntament, va organitzar un intercanvi cultural entre l’IES  de Capdepera i l’IES de Bendinat. L’intercanvi consistia que nosaltres anàvem a fer una representació a la Sala de Palma Nova i l’IES de Bendinat vendrà a representar Grease al teatre de Capdepera. Vos he de dir que quan des de l’IES, tant na Maria Antònia Sancho com n’Hipólito, em proposaren fer aquesta activitat em va fer molta d'il·lusió. Primer de tot era organitzar la logística. Anar amb cotxes a Palma Nova era crear molèsties als pares, i ho vàrem solucionar amb un autocar que ens va acompanyar i, com podeu comprovar, ens va tornar.

Vàrem arribar a Palma Nova, devora el quarter de la Guardia Civil, però no el que hi ha devora la carretera, havíem de cercar el que està entre Palma Nova i Magaluf, i el vàrem trobar. Bé, la primera impressió va esser de decepció, sí hem de dir que no és una sala de teatre, és una sala multiusos, l’escenari és més baix que el d'un teatre, el pati de butaques és un pati de cadires, però hem de dir que el personal de la sala va estar contínuament pendent de les nostres recomanacions.

Prest vàrem veure que sí que era un teatre, l’equip de so era una passada; l’equip de so i de reproducció no el teníem per mà, però a poc a poc tot va sortir, el matí vàrem fer un assaig, els al·lots varen prendre contacte amb l’escenari, i aquí la primera sorpresa, sols era un assaig i el personal del teatre va quedar amb la boca oberta del nivell de l’obra.

Aquí, ho he de confessar, al·lots, la propera vegada, el menjar l'organitzaré millor, era la primera vegada que anava amb un grup tan nombrós, i si pot ser podreu escollir el menú de la menjada. Després de deixar l’encarregada del Mcdonalds regant les plantes per a calmar-se, tots vàrem anar a fer una volta pel poble. A les quatre de l’horabaixa arribava el tècnic de teatre més famós de la comarca de Llevant, Miquel Reixach, més conegut per en Revi, li va donar el toc mágic a la representació, va tocar quatre focus, va provar el so, ah! va dur la tarima. Després de dinar tots vàrem agafar una mandra que no mos aguantàvem drets. Bé, darrer assaig dels temes més fluixos, les sis de la tarda, arriba  l’autocar dels pares, i els que varen venir per propis medis, gràcies a tots.

Les sis i mitja de la tarda i hi havia poc moviment, bé la gent vendrà a l’hora justa, a les set menys un quart vèiem que hi havia més gent de Capdepera i Cala Rajada que de Palma Nova i de l’Institut de Bendinat. La coordinadora es va preocupar de telefonar als professors de l’Institut de Bendinat per veure què passava.

A les set i deu comença la funció i primera sorpresa, entra un grupet d’al·lots fent-ne de les seves. Em varen mosquejar, la primera cançó i l’equipo s’emparra, crits i renou. Bé, arranca la música, na Clara s’ho va prendre amb filosofia i va mostrar les taules de teatre que té, l’equip de música arranca i comença la representació,. Els al.lots de Calvià no aturaven, la coordinadora de Calvià xerra amb ells i es calmen, lentament queden bocabadats de l’obra i ja no molesten més. Al final tot són felicitacions i per part de na Catalina, la coordinadora de la Sala, disculpes per l’escassa assistència, però hem actuat. Què més vos puc dir? Que hem actuat fora poble, els al·lots varen fer una excursió, i que és la primera, la propera sortirà millor. Personalment, al principi tenia l'adrenalina a dalt de tot i vaig pensar "que no venguin a actuar els de Bendinat", però crec que és un intercanvi i nosaltres hem de demostrar i mostrar el teatre que tenim, i els hem d’acollir per començar una sèrie d'intercanvis d’aquest tipus, perquè no tot es futbol i bàsquet, també hi ha teatre i és una vessant més per al temps de lleure dels al·lots.

Vos vull fer saber que ja que no varen venir, els he enviat un dvd de la representació i així es podran fer una idea del que es varen perdre.

Personalment crec que és una bona experiència per als al·lots, fer activitats d’aquest tipus, però tal com ha passat a Bendinat, els professors s'haurien d'implicar amb aquestes activitats.

Equip de Cap Vermell, perdonau tota aquesta parrafada que vos he fet, vos agrairia que si teniu un poc d'espai a la vostra revista hi poseu aquesta carta.

Ja sabeu qui soc