Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2188

 Es Grup lamenta la decisió unilateral dels partits de l’equip de govern de rompre les negociacions amb GESA i cedir a dur l’energia amb cablejat aeri, pel que volem fer unes manifestacions al respecte: 

1.- Abans de tot, és cert que a Capdepera manquen molts de contadors. Això tots ho tenim i teníem clar des de fa estona. Però a dia d’avui, l’únic impediment que hi ha per fer el soterrament és pagar el sobrecost, sense haver d'expropiar ni travessar les finques del nostre municipi. 

2.- Tots els grups polítics teníem clar que el soterrament del cablejat suposaria un cost per a l’Ajuntament, que, fins no fa gaire, estàvem disposats a assumir. No entenem aquest canvi de criteri dels partits que governen. Tothom té clar que voler ser un municipi sostenible té un cost. 

3.- Es perd una oportunitat històrica. Desconec quants de municipis a l’Estat espanyol han apostat per aquesta mesura. A Mallorca no en conec cap. Perdem l’oportunitat de ser capdavanters en matèria mediambiental. Creim que ara que es nota una major sensibilitat mediambiental entre la població, l’impacte que tindran les torres d’electrificació serà una passa enrere en aquesta matèria.  

4.- No basta dir “som progressistes i ecologistes”. S’ha de demostrar amb fets. I creim sincerament que amb la pèrdua d’aquesta oportunitat es veu clarament que aquest equip de govern no aposta pel medi ambient.  

5.- S’ha romput un consens polític, que ja durava aproximadament set anys.  Queden clares les formes i maneres de governar d’aquest equip de govern. Han romput el consens per actuar de forma autoritària, mes pròpia d’altres règims que ja formen part del passat.  

6.- Creï’m sincerament que s’ha creat un precedent que condicionarà la vida política del nostre municipi en un futur. Tornar a xerrar de consens serà una utopia i, per tant, imperaran les decisions dels partits majoritaris, independentment de la seva ideologia.  

7.- Conclusió: L’equip de Govern no aposta pel medi ambient. Si aquesta mostra no és suficientment clara, ara s’aixeca tot el carrer Ciutat i després el carrer Roses, per passar les pluvials i no s’aprofita per deixar la preinstal·lació d’un futur cablejat.