Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3076

LES EXCEPCIONS DE L’HOTEL SON MOLL







L’altre dia, passejant, vaig decidir sortir a fer una volta i un gelat per Cala Rajada. Amb alegria vaig comprovar que comença a venir gent i que, afortunadament, encara no són aquests grups descontrolats (per ser políticament correcta) que a l’estiu embruten i causen problemes. Tot i que alguns també defensen que porten doblers i això ho justifica tot. Ho deixarem així perquè l’objecte de la meva carta no és aquest. Mentre caminava, vaig sentir un parell de comentaris que realment em van agradar, ja que em demostraren que no només jo i els meus companys ens preocupem pel tresor més gran que té Cala Rajada: les seves vistes i la natura que ens envolta i fa d’aquest lloc un món màgic i ple de sorpreses.

“Quina llàstima d’aquest edifici tan lleig enmig del passeig! M’espenya la foto! Amb les vistes tan guapes que hi hauria si no hi fos” era el comentari d’una jove turista que intentava fer-se una foto evitant el “fantàstic” Porto Cala. Vaig seguir amb la volta i quan ja arribava a la platja de Son Moll hi havia un grup d’estrangers “admirant” l’obra del que serà el nou hotel Son Moll. Entre els comentaris que vaig poder escoltar hi havia coses com: “Com és possible que deixin construir damunt la platja?” “Ningú s’adona que això els pren vistes als hotels que ja hi ha?” “Jo crec que això es un desastre”. Vaig seguir amb la meva volta i vaig arribar a casa amb certa resignació, ja que no és la primera vegada que escolt aquest tipus de comentaris i pareix que les persones responsables de cuidar el nostre entorn no ho senten.

La meva resignació es va convertir en indignació pura quan vaig llegir l’article de "Cap Vermel" en què informaven que l’hotel Son Moll demanava una excepció per poder seguir les obres més enllà de les dates permeses per la normativa del nostre municipi. No puc entendre quin motiu hi ha per fer totes aquestes excepcions. No xerraré dels problemes que hi va haver amb la seva reforma perquè crec que per si mateixos ja són escandalosos. Però que, a més de tot això, segueixin tenint privilegis com la possibilitat de pujar el pisos que els dóna la gana, o de seguir amb les obres més enllà de les dates establertes, ja és lo pitjor.

Vull deixar clar que no estic en contra del turisme, ja que segons el meu punt de vista és un dels encants de Cala Ratjada, però que això ho justifiqui absolutament tot, és una aberració. Crec que les excepcions només demostren que un grapat de doblers posats on toca fan grans diferències. Que una persona anònima hagi de passar les de Caín per poder fer-se una vivenda digna aconseguint permisos, seguint normatives (algunes d’elles absurdes) i respectant la llei, mentre que un hotel pot fer tot allò que li vengui en gana escudant-se darrera les paraules “doblers per al poble”, és totalment injust.

Una vianant