Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2047
Antoni Flaquer “Coix”



Carretera de Cala Rajada a Cala Agulla, 1958

Per nosaltres, els jubilats, anar de Cala Rajada a Cala Agulla era com una aventura. Després de l'església acabava el poble.

A la fotografia, la primera construcció a la carretera de Cala Agulla era un petit quiosc-bar anomenat bar Los Pinos, un quiosc amb una gelera de gel i quatre botelles de licor. El vespre el bar tenia la llum d’un quinqué i, a les taules, espelmes; no hi arribava l'electricitat.

Els propietaris eren en Tomeu Alzina «Forn» i el seu pare, en Jaume «Forn». Com es pot veure a la foto, el quiosc i les quatre primeres taules eren moles de molí i, de base, eren carretons de batre fets de pedra. El quiosc amb el temps es convertí amb Pensión Los Pinos, ara Pensió Alzina.

En Jaume «Forn» de molt jove emigrà a Buenos Aires i treballà de cambrer a un hotel de luxe, on aprengué de parlar anglès i francès. De tornada a Mallorca passà a treballar a l’hotel Formentor, on va arribar a ser el primer maître.

Amb la guerra del 36 tancaren l'hotel i tornà a Capdepera, on la família tenia un molí d'aigua fariner, entre el torrent de Canyamel i la carretera de Son Servera. Era el molí de Can Massanet, i en Jaume es va fer moliner. El 1953-55 el molí parà l'activitat i d'aquí provenien les moles de molí que es veuen a la fotografia, amb en Jaume «Forn» dialogant amb Pedro Domingo.

A la segona fotografia, una esplèndida vista del pinar entre Cala Rajada i Cala Agulla.

La tercera fotografia, el quiosc-bar convertit amb la Pensión Los Pinos.