Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2170
Fotografies nocturnes


Ara que tothom pot tenir una càmera digital amb més o manco prestacions, fer una foto en condicions "normals" de llum no és gaire difícil. Moltes vegades una bona foto queda reduïda a captar un moment "especial", cercar un enquadrament original o tenir uns conceptes tècnics bàsics. I surten  fotografies molt dignes. 

És en situacions adverses, com ara manca de llum, objectes en moviment, contrallums... és quan cal tenir prou coeixements de fotografia, per poder treure tot el partit a la càmera i fer fotografies de qualitat. Evidentment hi ha molt d'assaig i errada, hores de dedicació i una cosa molt important en fotografia ser inquiet, curiós i voler provar coses noves.



Us oferim el treball de dos fotogràf, amics de Cap Vermell, que han omplit les xarxes de belles imatges nocturnes del la nostra zona.  El primer és l'amic  "Kolo" que aquest estiu ha captat nombroses imates ambel cel i les estrelles com a protagonistes. Us oferim una mostra.



Ametller a contrallum de la Via Làctea, amb les llum d'Artà al fons


Cala Rajada amb la Vía Láctea i la Galaxia de Andrómeda (M31). Feta des d'Es Carregador


Coll d'Es Vidriers.


Canyamel


L'amic Miquel Pastor reqüentment puja a la xarxa magnífiques fotografies. També ha publicat algunes nocturnes amb el paisatge de la Colònia de Sant Pere com a protagonista.







Com he pogut veure hi ha moltes formes de veure el cel a la nit. Aquests fotògrafs ha sabut veure més enllà de la fosca amb les seves càmeres.

Gràcies a tots dos per permetre compartir aquestes excel·lents imatges.