Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 3148
El temps posa les coses en el seu lloc...




La memòria, de vegades, és curta i tendeix a oblidar selectivament. Ara pocs se'n recordaran de la "moguda" per Salvar l'Agulla i reomplir-la d'arena. Mig poble se va mobilitzar perquè Cala Agulla se quedava sense arena i el turistes se queixaven (?) de la manca d'arena.  Aquella mobilització va aconseguir el seu objectiu i se van abocar tones i tones d'arena "suposadament" idèntica a la de la pròpia platja. Les veus contràries, ràpidament van ser silenciades per polítics i tècnics. I se consumà la malifeta. Per alguns es tractava d'un autèntic atemptat ecològic ( això sí amb totes les benediccions legals!) i el temps sembla que els dona la raó.



Les excuses dels promotors, amagant-se darrere els papers dels tècnics, no tenen cap arguments davant les imatges com aquestes que mostren com ni l'arena era igual (ja ho veien els qui tenien ulls a la cara!), ni s'ha mesclat (una altra forma de destrossar la platja), ni les roques s'han tapades. 





La gestió mediambiental de Cala Agulla ha estat negligent i demostra la poca estima que arribam a tenir amb "lo nostro". Som capaços de fer malbé els nostres millors tresors naturals i no immutar-nos. Una de les característiques de les nostres platges és la seva finíssima arena. I la de Cala Agulla era tan fina que varen decidir fer el nyarro que van fer. 

El mal està fet. El temps ha deixat en evidència una desastrosa actuació mediambiental, però massa tard. No faltarà qui ens farà creure que l'arena de Cala Agulla sempre ha estat bicolor i ha tingut un perfil natural. 



(*) Nota. Les imatges no han estat tractades digitalment. El color és ben natural.
Febrer 2015