Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 2628
 En el ple extraordinari del passat dia 31 de juliol, i amb motiu de la proposta de formalització de distints préstecs per part de l’Ajuntament, per valor de 5’5 milions d’euros, es va reprendre el debat que es va encetar en un altre plenari (el dels pressuposts), sobre l’oportunitat o no de les inversions que l’equip de govern té previst tirar endavant a partir de la tardor.

L’oposició va reiterar els arguments defensats en aquell primer ple. Ens trobam en plena crisi econòmica i per tant l’Ajuntament s’hauria de plantejar una política d’austeritat, de contenció de la despesa, en comptes de tirar la casa per la finestra. A més, aquests préstecs hipotecaran el futur econòmic de la institució durant els pròxims quinze anys, retallaran enormement la possibilitat de futures inversions i fins i tot comprometran la capacitat de fer front a situacions imprevistes.

 

L’equip de govern, de la seva part, va insistir també en les raons que l’han impulsar a plantejar-se la necessitat d’aquestes actuacions. En situacions d’alentiment econòmic, o inclús de recessió, tots els agents econòmics exigeixen que sigui l’Administració la que prengui la iniciativa, la que estiri del carro i posi en marxa projectes que ajudin a dinamitzar l’activitat econòmica, i això és el que vol fer l’Ajuntament. Així mateix, es considera que els projectes que s’escometran han d’ajudar a millorar la imatge del municipi i, per tant, a augmentar-ne la competitivitat.

 

Que cadascú tregui les seves conclusions.