Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 3818



La línea vermella de la vergonya

No tenen metges al PAC de Capdepera i inauguren wifis a les platges....



Podem cercar titulars semblants que ens facin empegueir com a persones, com a poble o com a comunitat...I ens fa tremolar sols de pensar-ho. Que no ens passi res de nou.., perquè pot passar qualsevol cosa. De fet, ha passat, perquè la policia s’hi ha trobat dues vegades en deu dies.

No tenir serveis mèdics els vespres d’agost a Capdepera no té nom. No té excuses. Hem esperat 48 hores per veure si hi havia un comunicat oficial de l’IBSALUD. Però cap. De vacances, també?

Més que demanar dimissions, cessaments, depurar responsabilitats, és important saber com s’arriba a aquesta situació. També l’ajuntament hauria de convocar la mesa de portaveus, un plenari -si cal- i posar el crit al cel o allà on calgui. Per unanimitat s’ha de reprovar una situació que traspassa una línea vermella del nostre estat del benestar, del que pagam amb els nostres impostos, que ha d’anar més enllà de qualsevol plantejament ideològic.

Esperam un pronunciament ferm i ja de tots els nostres representants. I, de no ser així, els ho retraurem les vegades que faci falta. Però cal posicionar-se. No podem ser ni un minut més un municipi de quarta categoria en una comunitat de tercera. Ens hi va la vida, a més del prestigi i del servei i la feina ben feta.

Volem una explicació clara i rotunda del que ha passat, el per què i la seguretat de poder dormir tranquils sabent que no tornarà a passar.
Mentre el nostre Govern autonòmic s’encanta amb si mateix amb declaracions com que som la comunitat autònoma amb major fortalesa econòmica… i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

I així, seguint la publicitat institucional més immediata (vegeu document), podem dir per encabronar-nos encara una mica més:

Balears segueix sent la comunitat autònoma que presenta una major fortalesa econòmica i el seu mercat laboral és el que presenta un major dinamisme…… i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

Balears és capdavantera en creació d'ocupació neta i en reducció de desocupació… i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

La taxa d'atur registrada a les Illes és la més baixa de totes les comunitats... i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

La licitació oficial a les Illes suma fins al maig 63,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment interanual del 179,6 %... i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

Al juny el grau d'ocupació per places va ser del 79,7%, la qual cosa converteix Balears en la comunitat autònoma amb el percentatge d'ocupació per places més alt d'Espanya, amb més de 10 punts de diferència amb les Illes Canàries, la segona comunitat amb el grau d'ocupació més alt... I Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

Els passatgers arribats als aeroports balears van experimentar un increment interanual del 2,6%... i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

El passatger arribat als ports de l'arxipèlag en línia regular marítima augmenta el juny fins al 6,9%... i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.

El volum de tràfic de mercaderies marítimes ha augmentat un 13,2% des de principi d'any, la qual cosa reflecteix que el consum a les illes s'està recuperant... i Capdepera sense atenció sanitària els vespres del mes d’agost, amb una població per atendre de 40.000 persones.