Imprimeix
Categoria: Portalet
Vist: 3042

Image

 

   Arribades aquestes dates tot ens recorda que les festes de Nadal s’atraquen...

PORTALET AMARAT D’ESPERIT NADALENC                       

           Arribades aquestes dates tot ens recorda que les festes de Nadal s’atraquen, aquests dies s’han encés les llumenaries públiques a ciutats i pobles d’arreu del món, prova indubitable que l’efemeride que celebram s’ha guanyat el cor de practicament totes les cultures que habiten el planeta, una victoria més dels valors de la globalització. Els aparadors de les botigues estan decorats amb motius nadalencs, fins i tot cases de particulars exposen a finestres i balcons motius própis del moment. A la televisió la públicitat ens recomana i recorda la necessitat de comprar, encara més, si és possible, en aquest temps d’esperança, amb spots acurats i preparats al llarg de tot l’any. En el carrers comercials s’han instal.lat altaveus que repeteixen nadales sense parar i tots ja pensam en les compres i regals del Dia de Nadal, Cap d’Any i Reis, no importa dir que la tria és fà molt difícil amb tanta oferta com hi ha que un no sap qué, ni on elegir (pensau en treure la etiqueta amb el preu!).

           

            Aquests dies són  d’unió i fraternitat, no només entre familiars, amics i coneguts, sinó entre tota la població mundial. Ens sentím partícipes d’uns mateixos valors que ens relliguen i ens fan sentir membres d’una mateixa comunitat de sobirans productors-consumidors.

 

La comunió en el consum conspicu nadalenc com a culminació i exaltació d’una especial manera d’estar al món de le qual donam testimoni; acte de fé que ens permet reafirmar-nos en els nostres valors i omplir de goig la nostra vida, a la vegada que ens dòna força per a seguir cumplint la resta de l’any. Com apoteosi d’unes emocions vivament sentides que transmetem amb alegria, de manera intensa aquests dies a la resta de feligresos progressistes.

 

Qui no ha sentit la “joiesse de vivre” pasejant, aquests dies, pels grans centres comercials, topant-se en coneguts i desitjant-se tota casta de bonaventures. Estampes enternidores de families senceres, el pare, la mare, els fills, la sogra, empenguent carrets estibats de génere multicolor de tot tipus. Veure els prestatges a rebosar d’articles que mai en falten, sempre es reposten, ens transmet una sensació de daurat benestar, d’asossegament, de pau, que per uns instants ens transporta al cel on Déu Tot Poderós no permet que als qui l’envolten, àngels i arcangels, querubins i serafins els falti de res.

Bon Nadal i venturós any nou, lectors de Cap Vermell virtual.