Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 3266


El PP abandona el Ple


El dilluns dia 18 hi hagué Ple. Extraordinari, per cert. I de què anava l història. Bé, nosaltres n’havíem publicat la convocatòria, però per si no ho recordau, aquests eren els punts de l’ordre del dia: 

- Adequació i rehabilitació de l’edifici d’ús esportiu “S’Alzinar”
- Adequació i millora de les instal·lacions esportives “S’Alzinar”
- Adequació i millora de l’edifici d’ús esportiu “Es Figueral”
- Adequació i millora de les instal·lacions del centre esportiu “Es Figueral”.
- Xarxa elèctrica zona escoleta Capdepera
- Millora eficiència energètica enllumenat públic.
- Centre de mesures per a l’eficiència energètica al centre esportiu “Es Figueral”. 

Tot plegat, aquestes actuacions conformen un conjunt que es proposa per a acollir-se al dit Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, més popularment Plan E, i encara, sense eufemismes, Plan Zapatero, en la seva segona convocatòria. Aparentment, i deim aparentment, aquest no havia de ser un plenari de grans convulsions. Amb lo que ha plogut devers La Sala en el darrer any, sense que el riu acabàs desbordant-se, no esperàvem que hagués de ser precisament en aquesta sessió que l’aiguat sortís de mare. Però sí. Ja ho ho haveu vist en els titular: el PP va abandonar el Ple. Tot un gest.  I per què, això? A veure si ho sabem explicar. De tots els projectes que hem esmentat més amunt, se n’ha presentat un únic expedient a Madrid, però al Ple hi arribaren com a punts per separat, perquè es poguessin votar un per un. Però, ah!, no hi constava l’expedient de cada una de les obres a desenvolupar, de manera que l’oposició no en podia consultar les particularitats. 

A tot això, començaren les votacions i el primer dels projectes (adequació i rehabilitació de l’edifici d’ús esportiu “S’Alzinar”) es va aprovar amb els vots de l’equip de govern més els d’EU-EV. Ni PP ni Es Grup estaven d’acord amb aquest projecte, en considerar que correspon a la Conselleria d’Educació fer-se’n càrrec. De la seva  banda, des d’EU-EV es va recordar que aquest era un punt pactat amb l’equip de govern per a la investidura de Pep Gallego. Rafel Fernández, de la seva banda, va explicar que el gimnàs de “S’Alzinar” no queda inclòs dins el recinte educatiu i, en conseqüència, no és competència de la Conselleria. A la vista de com anaven les coses, es PP va decidir abandonar la sala de plens, no sense haver-se queixat, junt a Es Grup, que no s’hagués pres en consideració cap de les seves propostes d’inversió del Plan E.

De la seva banda, el batle, i atenent com quedava la situació, va decidir donar per acabat el Ple, amb un sol punt aprovat. Gallego va manifestar la decisió de convocar un nou Ple en el qual es presentarien tots els projectes que s’han dit en un sol projecte que els agruparà tots.
 De fet, el nou Ple Extraordinari ja ha estat convocat per a aquest dijous dia 21, a les 19’30 hores, com podeu veure en un altre apartat d’aquesta pàgina. I, a banda de la retribució del regidor Bartomeu Alzina, s’hi proposarà la revocació d’aquell primer punt que s’aprovà en el Ple anterior, i després l’aprovació de tots els projectes en conjunt.  

Hi anirà el PP?