Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 1203
L’ex batle Fernàndez diu en el ple que funcionaris d’urbanisme serien els autors del muntatge contra la batlessa que va córrer via wathsapp.


 

La impressió que trasllada a dia d'avui l'ex batle Fernàndez a qui l'escolta en els plenaris és que no ha assimilat gens bé això de perdre les eleccions municipals i, per tant, el poder. No només no ha respectat els cent dies de cortesia del nou equip de govern, sinó que a més trasllada una imatge de voler enfangar la vida política d'aquest municipi i desestabilitzar per tots els mitjans al nou equip de govern. De fet, fa pocs dies diversos sindicats amb representació municipal varen denunciar públicament que alguns funcionaris “rafelistes” intenten posar pals a les rodes al nou govern municipal.

Durant el Ple l’ex batle va dir que funcionaris del Departament d’Urbanisme serien els autors d’un muntatge que va córrer per whatsapp la setmana passada, en el qual s’ataca a l’actual batlessa i al regidor d'urbanisme. No només això, sinó que va reconèixer que es va reunir amb aquests dos funcionaris uns dies després, a més d’haver quedat clar en el plenari que hi ha diverses inexactituds de gran importància a l’indicat muntatge. Per aquest motiu, atesa la gravetat dels fets, seria una sorpresa que la pròxima setmana no s'obrís un expedient disciplinari a aquests treballadors municipals, sense perjudici de les accions legals que puguin iniciar els afectats.

Aquest muntatge que es va fer córrer via wathsapp, com sabran alguns lectors, volia donar l’aparença de notícia d’un diari, però estava fet de forma tan grollera que amb una primera ullada es podia concloure que es tractava d’un muntatge matusser. En el muntatge es deia que algú havia denunciat a la batlessa, al regidor d'urbanisme i a un arquitecte tècnic per haver fet passar llicències del president del Partit Popular de Capdepera davant altres per ser informades, i que la mateixa primera edil havia signat informes. Però ni hi ha llicències ni la batlessa signa informes tècnics.

En el Ple l’ex batle, que semblava parlar en nom d'aquests funcionaris, va dir que havia vist un esborrany de denúncia, ja que creuen que un altre funcionari del departament s’hauria botat l’orde d’entrada de diverses comunicacions prèvies –no de llicències- presentades pel president del Partit Popular i que les hauria informat abans del seu torn. Pel que sabem, aquest funcionari ha negat rotundament els fets, igual que ho va fer ahir l’equip de govern, qui va anunciar una comissió informativa on es posarà tota la documentació damunt la taula per a qui la vulgui revisar. El regidor Paulí Faba (PP) va animar al Sr. Fernàndez a posar les denúncies que estimi convenients.

Pels qui no estiguin familiaritzats amb conceptes urbanístics, cal aclarir que les comunicacions prèvies no són llicències. Són això, comunicacions on es posa en coneixement de l’Administració que es duran a terme obres menors o d’escassa complexitat. En la major part dels casos l’interessat basta ho comuniqui un dia abans de començar les obres, i en els casos de major complexitat s’han de comunicar quinze dies abans. D’acord amb la llei, si l’administració no diu el contrari, l’interessat pot començar l’obra un cop transcorreguts aquests terminis.

Per la informació de la qual disposam, aquestes comunicacions prèvies del President del PP gabellí es varen presentar en el mes de març i, atès que l’Ajuntament no va dir res en el termini legalment establert, es varen iniciar i ja fa mesos que les obres estan acabades. Per tant, i en l'hipotètic cas que qualque comunicació prèvia s’hagués revisat quan no tocava, falta explicar quin sentit té, o quin benefici pot suposar, que unes comunicacions prèvies es revisin abans d’hora quan les obres ja fa mesos que estan acabades, i quan per la informació que tenim, resulta que tota la documentació era correcta. En qualsevol cas, si aquest esborrany de denúncia anunciat pel Sr. Fernàndez arriba al Jutjat s’haurà d’esperar a veure què decideixen els jutges.

El que queda palès és que dins el Departament d’Urbanisme hi ha un evident enfrontament entre funcionaris, sembla que alguns d’ells de la corda “rafelista”, i l’ambient que s’hi respira no és el millor per al seu bon funcionament. Tot plegat sembla una tàctica per posar el ventilador en marxa, a veure a qui pot esquitxar, davant el que pugui sortir en el futur dels seus 12 anys de batlia.

El ple d'ahir vespre va ser llarg i, evidentment, es varen tractar moltes altres qüestions, de les quals vos informarem en els pròxims dies.