En el mes d'agost s'han dutes a terme prop de 2000 atencions per picada de grumers



El servei de Salvament i Socorrisme del municipi de Capdepera informa que des del començament de temporada al mes d'abril fins a la data s'ha hissat la bandera de meduses a les sis platges on hi ha servei de socorrisme un total de 102 vegades, de les quals prop de la meitat 48 s'han hissat durant aquest mes d'agost, per la qual cosa els socorristes de l'empresa Salgabe s'han realitzat més de 2000 assistències per picada de medusa en tot just vint dies, a més d'atendre les centenars de sol·licituds d'informació, avisos i queixes per part dels usuaris i veïns del municipi.


Des de l'empresa Salgabe SL es recomana a turistes i veïns de les nostres platges prendre una sèrie de precaucions quan la bandera de meduses estigui hissada:
- Evitar banyar-se o, a l'hora de fer-ho observar si hi ha meduses a voltant.
- Utilitzar crema solar amb protecció contra la picada de meduses.
- Evitar, si hi ha meduses mortes a la vora, el contacte directe amb les mateixes.



Davant d'una lesió:
- Rentar la zona de la picada amb abundant aigua de mar (mai amb aigua dolça).
- No aplicar vinagre, amoníac o orina.
- Aplicar gel embolicat en un drap o tovallola per al dolor encara que no més de 15 minuts.
- L'ús de bicarbonat juntament amb aigua de mar 50% -50% està recomanat per desinfectar la zona afectada durant les primeres 48-72h, 2-3 vegades al dia.
- Si cal acudeixi al lloc de Socors més proper.


Des Salgabe volem recordar que la presència de meduses a la costa és un fenomen natural a les platges mediterrànies, sobretot en els mesos des d'abril a setembre. La picada de medusa, segons l'espècie, causa lesions a la pell. Els nostres socorristes estan formats per atendre aquest tipus de lesions i gestionar la hissada de la bandera en el moment que correspongui, no dubti en avisar-los per informar si veu meduses a l'aigua i la bandera no està hissada. Si desitgen més informació existeixen fullets informatius en els llocs de socors.