Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 3121
S'aprovà un nou pla econòmico-financer







 

El plat fort de l’ordre del dia del ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament de Capdepera, que va tenir lloc dijous 4 de maig,  va ser l’aprovació d’un nou Pla Econòmicofinancer derivat de l’incompliment de la regla de la despesa en la liquidació dels exercicis 2015 i 2016. Aquest punt (II) i els següents (III i  IV) es van aprovar amb 7 vots a favor del PSOE, i 9 abstencions (PP, Més i Guanyem).  Cal dir que la regidora d’Es Grup no assistí al plenari.

"El Pla Econòmicofinancer s’ha hagut de realitzar a causa d’unes errades detectades pel nou interventor a la liquidació de l’exercici del 2015, les quals provocaren l’incompliment de la regla de la despesa en aquell exercici, i conseqüentment, a l’exercici del 2016. Amb l’aprovació del Pla, l’Ajuntament serà molt rigorós en l’execució del pressupost del 2017 i el 2018, per a garantir que no hi haurà nous incompliments.

A més, s’han adoptat una sèrie de mesures com l’eliminació de les inversions previstes per a enguany, la majoria de les quals s’han reconvertit en inversions financeres sostenibles. Les que no s’han pogut reconvertir són les dotacions de serveis pendents (Cala Gat, Costa de Canyamel i Son Moll de Baix), les quals passen a fer-se per juntes de compensació.

En aquest darrer punt, el batle Rafel Fernández va explicar que aquestes inversions reconvertides en inversions sostenibles se sumen a les inversions sostenibles que ja estan aprovades en el pressupost del 2017. Un cop tancat l’exercici del 2016 i en saber el superàvit es decidirà entre tots els regidors del consistori quines inversions sostenibles es duran a terme."

L’oposició es va mostrar sorpresa per aquesta situació i decidí abstenir-se per responsabilitat, ja que la no aprovació del nou Pla Financer podria comportar greus conseqüències. Així mateix, es demanà que es depurin responsabilitats en aquesta insòlita situació. El batle va donar les gràcies a l’oposició per permetre tirar endavant amb el Pla Econòmicofinancer proposat i demanà disculpes.

Els punts següents feien referència a l’aprovació de la revisió de cinc fitxes de lloc de treball, que s’aprovaren amb 8 vots a favor (PSOE i Guanyem) i 8 abstencions (PP i MÉS).

Ja en el punt d’informació de Decrets i Resolucions, Més s’interessà per un decret que afectavun a a  edifici abandonat a Cala Rajada (La Boheme).

Pel que fa a precs i preguntes, els partits de l’oposició s’interessaren per aquests temes:

PP

- Moll de Cala Rajada. Queixes i malestar per les obres en el moll.

- Bus de l’aeroport als nuclis turístics.

- Obres del carrer l’Agulla

- Abocador de Son Terrassa

- Oficina de turisme de la plaça dels Pins

- Normes subsidiàries

- Redacció del plec de recollida de fems

-Concurs d’idees de la plaça Sitjar

 

MÉS

- Obres del carrer l’Agulla en plena temporada turística

- Edifici del camí de Can Pau

- Situació de l’auditoria d'enllumenat públic (demanat per escrit fa temps i no contestat), estat d’execució

- Valoració del contracte de neteja i manteniment de camins i carreters municipals.

- Revisió d’ordenances de Ocupació Via Pública

- Situació de camins públics tancats al pas

- Reclamació d'hores extres de la Policia Local

- Pàrquing de caravanes a l’Agulla per Pasqua.  

- Cumpliment de clàusules del contracte de manteniment de camins. Aquest punt es va allargar molt. De fet la regidora de Més només va fer una de les 10 preguntes que tenien preparades, ja que el batle demanà que es tractassin en una comissió informativa i s’acceptà.

 

Guanyem

- Informació de reposició de combustible de les motos aquàtiques i  tractament d’aigües brutes dels xiringuitos de platja.

- Pàrquing de Cala Agulla

- Agraïment a Carmen Corraliza i Pere Terrassa per la seva actuació en un cas de desnonament d’un habitatge.

- Concessió de velomars

- Petició de veïns del carrer Ciutat de limitadors de velocitat de vehicles.

- Solicitud d’un gual per a Creu Roja

- Socorrisme, control de efectius.


A una hora prudencial s'acabà el ple. Aquest que escoltava, troba que va ser una llàstima que ens quedàssim sense escoltar la resta de preguntes (i respostes) al voltant del compliment del plec de neteja i manteniment de camins públics, resultava un debat intens, tallat en el punt més interessant.